............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από την τραγωδία σε πεδίο βολής στον Βόλο

Αυτοί είναι οι δύο λοχίες και ο δεκανέας που βρήκαν τραγικό θάνατο
Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης σε πεδίο βολής στον Βόλο και κόστισε τη ζωή σε δύο ΕΠΟΠ και έναν οπλίτη θητείας, ενώ βαρύτατα τραυματισμένος είναι ένας υπολοχαγός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα τρία θύματα είναι 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα, με τους ΕΠΟΠ να έχουν το βαθμό του λοχία και ο οπλίτης του δεκανέα. Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου 81 mm κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα. 

Tραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γιώργος Ορφανίδης 33 ετών και Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. 

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Στο σημείο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.
Αβραμόπουλος: Είναι πρωτοφανές, είμαστε συγκλονισμένοι - Επεσαν πάνω στο καθήκον

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «Ήταν ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται αυτή τη στιγμή. Δεν έχω παρά να πω ότι πέρα από την συντριβή, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν.
Πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους, αλλά πενθούν και οι οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες των παλληκαριών δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως εμείς.
Σας είπα πρωτύτερα ότι διερευνώνται τα αίτια διότι όλοι αιφνιδιαστήκαμε απ' αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι η έκβαση αυτής της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη. Έτσι θα ήθελα να ξεκινήσω κύριε Πρόεδρε γιατί αυτό συνέβη πριν από λίγο και νομίζω ότι διερμηνεύω και τα δικά σας αισθήματα.
Θέλω να επισημάνω ότι αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον, διότι το καθήκον δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η Πατρίδα σε δύσκολες στιγμές αλλά και κατά τη διάρκεια όλης αυτής της θητείας, τα παλικάρια μας αυτά εκπαιδεύονται ακριβώς για να είναι έτοιμα. Και τους αποδίδουμε σήμερα πέραν τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».

e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...