............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Χάος από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ    

Χιλιάδες κλήσεις δέχτηκε αστυνομία και η πυροσβεστική για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα άντληση υδάτων, απεγκλωβισμούς οχημάτων. Στους δρόμους και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για καταγραφή των ζημιών. 
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αττική από τις χτεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις . Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζαν περιοχές του Πειραιά της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, προβλήματα στο οδικό δίκτυο .

Κατέρρευσε γεφύρι στη Φυλή και τραυματίστηκε 33χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Περισσότερες από 8000 κλήσεις δέχτηκε το κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας και από 850 η πυροσβεστική, και συγκεκριμένα για άντληση υδάτων, απεγκλωβισμούς οχημάτων αλλά και απομάκρυνσης κορμών δέντρων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που ξέσπασαν από το πρωί της Παρασκευής στην Αττική.

Στο κόκκινο οι δήμοι Κερατσινίου, Νίκαιας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Ιλίου, Μενιδίου, Καματερού, Περιστερίου,Φυλής, Αγίων Αναργύρων και Ασπροπύργου. Σε ξενοδοχείο φιλοξενήθηκαν κάτοικοι του Ιλίου χτες βράδυ.

Μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η καταγραφή των καταστροφών από τις αρμόδιες υπηρεσίες , σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά από έκτακτη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες

Έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών, πρόσθεσε, να αποδεσμεύσει άμεσα τα κονδύλια που είναι αναγκαία για τους πληγέντες Δήμους. Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε από κατοίκους του Περιστερίου ο Αργύρης Ντινόπουλος που επισκέφθηκε την περιοχή.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Δυτική Αττική,

 
ενώ για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 65 οχήματα.

Στους δρόμους βρίσκονται και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής σε Μενίδι, Περιστέρι, Καματερό, Αιγάλεω, Πέραμα, Φυλή και Ίλιο. Ειδικά στη περιοχή του Ίλιον η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου για τη στέγαση δέκα οικογενειών τα σπίτια των οποίων πλημμύρισαν.

Ρ. Δούρου: «Όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας είναι επι ποδός- δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές»

«Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς καις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο.

Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους» η δήλωση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρους απο τη παλιά Κοκκινιά.



Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρουσιάστηκε σε κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής. Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στη Βουλή.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...