............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Μαύρη νύχτα» για τους Κεφαλονίτες: Διανυκτέρευση σε αυτοκίνητα και πλοία




Σεισμόπληκτη περιοχή θα κηρυχθεί πιθανότατα εντός της ημέρας η Κεφαλονιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.
Στην Κεφαλονιά έχει φθάσει και ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.
Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, ωστόσο μετά το νέο σεισμό θα επανελεγχθούν ακόμη και αυτά που είχαν χαρακτηριστεί «πράσινα».
«Πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτηρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα», σημείωσε.
Ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται. Ωστόσο, όπως είπε, για να εγκατασταθούν πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι΄αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Δύσκολη νύχτα για τους Κεφαλονίτες
Μια ακόμη δύσκολη νύχτα πέρασαν, εν τω μεταξύ, τη νύχτα πολλοί κάτοικοι της Κεφαλονιάς μετά το νέο ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα το νησί. Οι περισσότεροι διανυκτέρευσαν στα αυτoκίνητα τους, αλλά και σε κλειστά γήπεδα, στα πλοία, σε λεωφορεία και σε κάποιες σκηνές.
Οι σεισμολόγοι προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην μπουν στα σπίτια τους εάν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.
Όλα τα κτήρια του νησιού θα ελεγχθούν εκ νέου ύστερα από το νέο χτύπημα του εγκέλαδου, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος επισήμανε ότι οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφάλεια και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφισή τους.
Οι καιρικές συνθήκες -κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις- δυσχεραίνουν την κατάσταση, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίζονταν οι μετασεισμοί.

________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...