............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αυτοί δημιούργησαν το χρέος



Κάθε μέρα, κάθε ώρα και στιγμή, βλέπουμε και ακούμε κάποιον από το κυβερνητικό επιτελείο, να παίρνει ύφος οσίου μάρτυρος και να μας αναλύει τα μέτρα και τις πολιτικές (που δήθεν είναι τα τελευταία επώδυνα κα επαχθεί) αλλά που σίγουρα θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, και θα βάλουν την οικονομία και τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.
Και πάντα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ξανά νέα μέτρα, ακόμη χειρότερα και ποιο αντιαναπτυξιακά και πάντα κόντρα σε αυτά που η κάποτε κατ’ όνομα σοσιαλιστική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί.
Δεν γίνετε κουβέντα ούτε γιατί δεν αλλάζει η πολιτική προς παραγωγική κατεύθυνση , γιατί δεν φορολογούνται οι φοροφυγάδες, γιατί δεν πλήρωσε επιτέλους κανένα λαμόγιο για τις λαμογιές του.
Παρουσιάζετε η κατάσταση σαν να είναι σταλμένη από το θεό, σαν να ήταν κάτι το αναπόφευκτο, κάτι που είναι αποτέλεσμα της δικής μας κακής συμπεριφοράς, νομοτέλεια της ζωής. Πουθενά κανένας δεν λέει αν υπήρξαν ευθύνες και που, όλοι προέρχονται από παρθενογένεση, ήλθαν όλοι τους από άλλο πλανήτη και δεν έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει καταντήσει η χώρα.
Βγήκε και ο Τσοβόλας με κριτικό πνεύμα λες και δεν αντηχεί ακόμη στα αυτιά μας το γνωστό σύνθημα της εποχής, που αυτός σπαταλούσε το μέλλον μας στη ρουσφετολογία του Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι θέλει να σώσει τη Ελλάδα από τα αποτελέσματα κυρίως της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Που και αυτός ήταν εξέχων στέλεχος , δοτός υπουργός επί χρόνια υπό τη σκέπη του μπαμπά του, μαζί με άλλους που αν ανατρέξουμε στα πρωτοσέλιδα της περασμένης τριακονταετίας, θα τους βρούμε καβάλα σε υπουργικούς θώκους να σκορπούν δεξιά και αριστερά το χρήμα του ελληνικού λαού σε όπλα, ολυμπιάδες, ΜΚΟ για παραγωγή ντομάτας στην Κένυα, σε ρουσφέτια ημέτερων σε διορισμούς πρασινοφρουρών και γαλάζιων παιδιών ανάλογα με το κόμμα που κυβερνούσε κάθε φορά.
Να τα βουτάνε όλοι μαζί από τη Siemens, αλλά και να συγκαλύπτουν επίσης όλοι μαζί το σκάνδαλο, όπως είχαν υποχρέωση στους χρηματοδότες τους. Να αφήνουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στην ασυδοσία της κατασκοπίας, και να πριμοδοτούν αντί να κλείσουν οριστικά τη εταιρία κινητής τηλεφωνίας που μέσα από τις εγκαταστάσεις της παρακολουθείτο ολόκληρη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και τα αμυντικά μας μυστικά.
Όλοι αυτοί οι καταγέλαστοι σαλτιμπάγκοι, να ομιλούν για παραγωγική ανάταξη και ταυτόχρονα να ταΐζουν το ελληνικό στράτευμα με φασόλια και αλλά  προϊόντα από την Κίνα.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω χιλιάδες πράξεις και πρακτικές της ανεπανάληπτης στα διεθνή ιστορικά δεδομένα συμπεριφοράς τους . Όμως δεν είναι  ανάγκη να το κάνω. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Δυο κόμματα κυβέρνησαν και έφτασαν την χώρα στο γκρεμό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αν συνεχίσουν να την κυβερνούν το μόνο που τους μένει είναι να τη φουντάρουν, και θα το κάνουν. Μια αδιάψευστη μαρτυρία της απόρριψης της πολιτικής τους είναι ότι αρκετοί αναπολούν την εποχή της χούντας, και αυτό είναι από την μια επικίνδυνο, αλλά και χαρακτηριστικό του αδιέξοδου που βρίσκεται η πολιτική τους.
Αν ρίξετε μια προσεκτική μάτια στον πίνακα θα δείτε πως εξελίχθηκε το χρέος και πoια συμβολή είχε στην γιγάντωση  του η είσοδος και παραμονή μας στη ΕΕ.
Μια είναι η λύση όσο και αν φαίνετε εκ πρώτης όψεως ανεδαφική και καταστροφική ή ανεύθυνη όπως άλλιως την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.
Διεθνής διαχειριστικός έλεγχος, για να αποδειχθεί τι πραγματικά χρωστάμε, στάση πληρωμών στους τοκογλύφους με το αιτιολογικό του απεχθούς χρέους, όπως έκαναν και άλλες χώρες, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αναζήτηση νέων συμμαχιών σε οικονομικό και αμυντικό επίπεδο, που στη σημερινή ανταγωνιστική εποχή δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε. Και επειδή κάποιοι “συνετοί”, θα μιλήσουν για καταστροφή, η απάντηση είναι μια και μοναδική. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς τώρα ποια. Για αυτό φρόντισαν οι κύριοι που μας κυβέρνησαν. Και δεν θα το αποφύγουμε. Μέσα από της στάχτες που αφήνουν πίσω τους αυτοι, ΕΜΕΙΣ θα αναστήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και δεν θα την χαρίσουμε ούτε θα την ξεπουλήσουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ.
*από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...