............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Le Monde: Λάθος για την Ελλάδα η είσοδος στο ευρώ


Le Monde: Λάθος για την Ελλάδα η είσοδος στο ευρώ
Τα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία επιχειρεί να εντοπίσει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, που υποστηρίζει ότι η είσοδος της χώρας μας στο ευρώ επιδείνωσε την κατάσταση.
«Το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα τόσο της κακοδιαχείρισης των κυβερνήσεων όσο και της αποβιομηχάνισης και των συνεπειών της που επιταχύνθηκαν από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται απόψεις οικονομολόγων, που αναδεικνύουν κυρίως την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δέκα χρόνια, που η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης.
Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Natixis, Πατρίκ Αρτούςυποστηρίζει ότι η μισθολογική σύγκλιση Ελλάδας και Γερμανίας, που επιχειρήθηκε την τελευταία δεκαετία προκλήθηκε λόγω κεκτημένης ταχύτητας, που ωστόσο δεν είχε αντίκρισμα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας των δύο οικονομιών.
Η αύξηση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα υπήρξε αρνητικός παράγοντας για την ανάπτυξη, επισημαίνει ο οικονομολόγος της UBS Πολ Ντόνοβαν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σκληρό και ακριβό ευρώ στέρησε από την Ελλάδα το πλεονέκτημα της φθηνής οικονομίας, ενώ τα επόμενα χρόνια, οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν και ο τουρισμός μειώθηκε αισθητά.
Οι εξαγωγές επιβραδύνθηκαν έτι περαιτέρω, σε αντίθεση με την Τουρκία, που κέρδισε την ελληνική πελατεία.
Βέβαια, δεν είναι μόνο το ευρώ που οφείλεται για τα δεινά της Ελλάδος. Η κακή διαχείριση των οικονομικών και η παραοικονομία, διόγκωσαν το πρόβλημα και εκτίναξαν το επίπεδο του ελληνικού χρέους.
«Ελάχιστοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι τα βάσανα των Ελλήνων αρκούν για να σβηστεί το χρέος της χώρας» καταλήγει η εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...