............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Παρίσι, Βερολίνο και Βιέννη ψηφίζουν... Γιώργο Καμίνη




           Στήριξη από Ευρωπαίους δημάρχους                 


Ο δήμαρχος Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ
Ο δήμαρχος Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη καλούν Αθήνα: «Ο Καμίνης μπορεί να αλλάξει την πόλη». Αυτό το μήνυμα έστειλε την Πέμπτη ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ που ένωσε τη φωνή του, υπέρ του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Αθηναίων Γ.Καμίνη, μαζί με εκείνες του δημάρχου Βερολίνου Κλάους Βοβεράιτ και της αντιπροέδρου των Πρασίνων στη Βιέννη Μαρίας Βασιλάκου.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, την Παρασκευή, το μήνυμα στήριξης του σοσιαλιστή που κέρδισε το 2001 τον δήμο του Παρισιού από τη Δεξιά, και επανεξελέγη στη δημαρχία, δεν ήρθε... ουρανοκατέβατο. Το επιτελείο του κ. Καμίνη κατά την κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» αναζήτησε λύσεις σε προβλήματα της ελληνικής πρωτεύουσας αξιοποιώντας τις εμπειρίες από τις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, Βιέννη, Βερολίνο και Παρίσι, και με τη βοήθεια του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ντελανοέ, όπως πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος του Βερολίνου και η κ. Βασιλάκου, περιέγραψε τον κ. Καμίνη ως έναν άνθρωπο που «έχει φιλοδοξίες για την πόλη του και είναι αποφασισμένος για καθημερινή δράση για τους συμπολίτες του».
Σημείωσε μάλιστα ότι η προηγούμενη ιδιότητά του ως Συνηγόρου του Πολίτη «του επιτρέπει να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους προκειμένου να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά τους». 
Εστιάζοντας στο πρόγραμμα του κ. Καμίνη για την Αθήνα, το χαρακτήρισε «ρεαλιστικό και φιλόδοξο», ενώ παράλληλα παρατήρησε ότι αυτό συνδυάζει «τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, για τις οποίες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να είναι υπερήφανες. Συνδυάζει επίσης την πλούσια ιστορία της ελληνικής πρωτεύουσας με τα σύγχρονα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή της». Μάλιστα ο κ. Ντελανοέ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αθήνα «έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο τέτοιου βεληνεκούς. Έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο, ο οποίος θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σημερινής Αθήνας, έτσι ώστε η Αθήνα να γίνει και πάλι μια σύγχρονη, διεθνής μητρόπολη, με σεβασμό στο περιβάλλον».
Στήριξη και από Αθήνα
Στήριξη στον Γιώργο Καμίνη προσφέρουν με κείμενό τους και ο τέως βουλευτής Λεωνίδας Κύρκος, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο συγγραφέας Μισέλ Φάις, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο πανεπιστημιακός Μάκης Καβουριάρης, ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ Αντώνης Ρουπακιώτης, ο δημοσιογράφος Γκασμέντ Καπλάνι, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης, η εκδότρια Άννα Πατάκη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...