............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Τελευταίο αντίο στον Νίκο Κακαουνάκη...

    «Καλό ταξίδι Νίκο»,   




Με μπαλωθιές, ριζίτικα και μαντινάδες εκατοντάδες Κρητικοί συνόδευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην τελευταία του κατοικία τον δημοσιογράφο Νίκο Κακαουνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.
Τον επικήδειο λογο διάβασε ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου Αντώνης Σχετάκης που αναφέρθηκε στο έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντα. «Είχε την χάρη να κερδίζει τους γύρω του με την απλότητα και το χαρακτήρα του. Έφυγε ενας αγωνιστής της ζωης, της δημοκρατίας και της ασυμβίβαστης δημοσιογραφίας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σχετάκης.

Πρεσβευτή της Κρήτης που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την Κρήτη και την Κίσσαμο χαρακτήρισαν τον Νικο Κακαουνάκη πολλοί συμπατριώτες του που ήταν παρόντες στο ύστατο χαίρε.
Ο υφυπουργός Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής Σταύρος Αρναουτάκης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης εκπροσώπησαν την κυβέρνηση, ενώ στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλη την χώρα, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης, βρέθηκαν στην Κίσσαμο για το τελευταίο αντίο.
Από νωρίς το μεσημέρι ο Μητροπολιτικός Ναός της Κισσάμου είχε κατακλυσθεί από κόσμο που ήθελε να αποχαιρετήσει τον Νίκο Κακαουνάκη. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Παρθενώνας. Μαυροφορομένοι Κρητικοί τον αποχαιρέτησαν με το κρητικό ριζίτικο «τον αντριωμένο μην τον κλαις».
Προ μηνός, ο εκλιπών είχε εισαχθεί στον Ευαγγελισμό για την αφαίρεση πολύποδα στο έντερο, αλλά παρουσίασε επιπλοκές. Η οικογένειά του διατύπωσε βαρύ «κατηγορώ» προς τους γιατρούς του νοσοκομείου, καταλογίζοντάς τους σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι μία «επέμβαση ρουτίνας» οδήγησε στον θάνατο τον άνθρωπό τους.
«Την απλή επέμβαση ρουτίνας ακολούθησαν τρία χειρουργεία σε 15 ημέρες με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς. Με παραπληροφόρηση στην οικογένειά του και διαβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά», αναφέρει κατηγορηματικά.
Η διοίκηση του Ευαγγελισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους θεράποντες ιατρούς το φάκελο με όλα τα στοιχεία, προκειμένου να εξετάσει από τη Δευτέρα, εάν υπήρξε ολιγωρία ή εάν έγινε ιατρικό λάθος.


«Καλό ταξίδι Νίκο», ο τίτλος του Καρφιού.
Η εφημερίδα είναι ολόκληρη αφιερωμένη στη ζωή
και τη δράση του Νίκου Κακαουνάκη.

 


Στο ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Νίκος ήταν χαρισματικό άτομο. Διέθετε εκπληκτική επικοινωνιακή ικανότητα και το σπάνιο ταλέντα να εμπνέει εμπιστοσύνη στο συνομιλητή του- ακόμη κι αν ανήκε σε αντίπαλη πολιτική παράταξη ή αν τον έβλεπε για πρώτη φορά. Δεν πρόδωσε ποτέ αυτή την εμπιστοσύνη και δεν αποκάλυψε ποτέ τις πηγές των πληροφοριών του. Γι αυτό απέκτησε τη φήμη του "μπεσαλή" και του μιλούσαν ανοιχτά όλοι οι συνομιλητές του....».
«Ο Νίκος δεν ξέχασε ποτέ ούτε την προέλευσή ούτε την καταγωγή του. Στάθηκε στο πλευρό των απλών ανθρώπων, των αδικημένων, των μη προνομιούχων. Έγινε η φωνή της διαμαρτυρίας τους και η ελπίδα της δικαίωσης των πόθων τους. Τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο, τον πίστεψαν, τον εμπιστεύτηκαν και τον λάτρεψαν», επισημαίνεται, «ο Νίκος ήταν γνήσιος. Αγνοούσε τους υποκριτικούς καθωσπρεπισμούς, ήταν ευθύς και εύστοχος , μιλούσε με ειλικρίνεια και ήξερες ότι εννοούσε αυτά που έλεγε είτε σε επαινούσε είτε σε επέπληττε».
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...