............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Σκληρή γραμμή υιοθετεί η κυβέρνηση...


Αγριους ξυλοδαρμούς κατήγγειλαν διαδηλωτές, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων, για να "νομιμοποιήση" και να κλιμακώσει τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών κατά των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων. Ο σχεδιασμός αυτός πρέπει να αποτύχει», σχολίασε το ΚΚΕ.
Την πρόταση για σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αστυνομία, επαναφέρει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος. «Η νέα απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον διαδηλωτών, οι ξυλοδαρμοί και οι τυφλές συλλήψεις επαναθέτουν με κατεπείγοντα τρόπο το θέμα της δημοκρατικής αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας», δήλωσε.
«Μέσα στην ανυπαρξία της ΝΔ και στην αταξία που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, εμείς ρωτάμε: Η σύσκεψη ήταν επικοινωνιακού τύπου ή ΄΄ξεκαθάρισμα λογαριασμών΄΄ και ρόλων μεταξύ κ.κ. Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη στο Υπουργείο; Το μέλλον θα δείξει», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Η ΕΡΤ ΑΕ σε ανακοίνωσή της, ζητεί «περισσότερη σοβαρότητα» από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντέδρασε στον τρόπο που παρουσιάστηκε από τη ΝΕΤ η είδηση που αφορούσε στη σύλληψη νεαρού από αστυνομικούς και την προσπάθεια να μεταφερθεί στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ποινική διώξη σε βαθμό κακουργήματος σε 18χρονο
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων στα επεισόδια.
Ο 18χρονος συλληφθείς στη διασταύρωση των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής κατηγορείται για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακουργήματα), διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής (πλημμελήματα).
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ανατέθηκε στον 7ο τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο 18χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες τον είδαν να πετά μολότοφ στην οδό Διδότου.
Ο δεύτερος συλληφθείς παραπέμφθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, το οποίο του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη οπλοφορία. Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του σιδηρογροθιά και στιλέτο.

*από τον http://greece.flash.gr//soon/2009/1/10/43312id/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...