............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Οι έμποροι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των φορολογικών μέτρων

Εξετάζουν προσφυγή στο ΣτΕ
Για «αναξιοπιστία και προχειρότητα» στη σύνταξη του φορο-νομοσχεδίου έκανε λόγο η ΕΣΕΕ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι έμποροι κατά των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης, με έμφαση στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 10.500 ευρώ.
Επίσης, εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλλουν το νομοσχέδιο ώς αντισυνταγματικό, διότι «βάλει κατά της αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων».
Όπως δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης, το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων δεν είναι ο μόνος τρόπος που θα ακολουθήσει το εμπόριο στην αντίδρασή του.
Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθούν φέτος εκδηλώσεις για την Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου (19-20 και 22 Σεπτεμβρίου) «και το τριήμερο αντί να κατεβάσουμε τις τιμές όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, θα κατεβάσουμε τα φώτα των εμπορικών επιχειρήσεων μέχρι την απόδοση δικαιοσύνης».
Ο κ. Αρμενάκης τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος αιφνιδιάστηκε από τις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου, το οποίο, όπως είπε, «είναι βιαστικά γραμμένο και απόδειξη της προχειρότητάς του είναι οι τροπολογίες που γίνονται τόσο στο αρχικό σχέδιο όσο και στις αρχικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή».
«Το νομοσχέδιο δεν είναι αξιόπιστο. Δεν είναι σωστό 'μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά'. Πρέπει να αποσυρθεί, να εξεταστεί από την Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να επιστραφεί στη Βουλή διορθωμένο» είπε ο κ. Αρμενάκης.
Οι έμποροι εκτιμούν ότι από το υπουργείο Οικονομίας δεν γίνεται σωστή χρήση των αριθμών, ενώ όπως σημείωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Παναγής Καρέλας, η κυβέρνηση θα έπρεπε να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία του ελεγκτικού μηχανισμού πιθανόν και με την εφαρμογή πόθεν έσχες, ενώ ο κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή και σημείωσε ότι η φοροδιαφυγή «δεν είναι εκεί που την ψάχνουν, είναι στο πλανόδιο υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο και στο παρεμπόριο».
Τέλος, ο γραμματέας της ΕΣΕΕ Νίκος Τζίκας ανέφερε ότι είναι αναξιόπιστη η στάση του υπουργού Οικονομίας που αιφνιδιάζει το εμπόριο και με άδικα φορολογικά μέτρα εις βάρος του καλύπτει τις μαύρες τρύπες του υπουργείου, ενώ την ίδια ώρα χαρίζονται χρήματα σε μεγάλους ομίλους και πλοιοκτήτες.
*Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...