............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Βαφτίσατε «διεθνή κρίση» την ανικανότητά σας

* ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
«Το παραγωγικό μοντέλο έχει φάει τα ψωμιά του», παρατήρησε μελαγχολικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος όχι τόσο για τα (οικονομικά) αποτελέσματα όσο, κυρίως, για την απουσία προοπτικής. Πρώτον λόγω της κυβερνητικής και εργοδοτικής εμμονής που χρεώνουν στο εργατικό κόστος τα δεινά της οικονομίας και, δεύτερον, για το γεγονός ότι γίναμε... Παπούα. «Παλαιά λέγαμε ότι δεν είμαστε Παπούα - δεν είμαστε Ζουλού, αλλά πλέον στην επιχειρηματικότητα μας έχει ξεπεράσει η Γουινέα, η Αλβανία και τα Σκόπια», συμπλήρωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Φοροκλέπτες και... υπουργοί

Ως προς τις επιπτώσεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ άθροισε αφ' ενός τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, την αύξηση κατά 20% των τελών κυκλοφορίας, τα τέλη ακινήτων που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και από την άλλη έρχεται και νέο πακέτο μέτρων με τους έμμεσους φόρους (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κ.ά.).

Η κυβέρνηση, είπε, «κάθε φορά που θέλει να πάρει αντιλαϊκά μέτρα καταφεύγει στην καλλιέργεια των πιο ταπεινών ενστίκτων, βάζει μπρος τον κοινωνικό αυτοματισμό. Αλλά εμείς δεν θεωρούμε τον δικηγόρο, τον γιατρό, τον νέο που κερδίζει το ψωμί του μέσα από ψευδή εργολαβικά, φοροκλέπτη. Οπως δεν πρέπει να είναι φοροκλέπτης ο υπουργός. Συμμαχούμε μαζί τους για δίκαιο φορολογικό σύστημα, σεβασμό στα ασφαλιστικά δικαιώματα και αναπτυξιακά μέτρα».
Ως προς τη φοροεπιδρομή Αλογοσκούφη, ο κ. Παναγόπουλος αναρωτήθηκε: «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ελήφθησαν τέτοια έκτακτα μέτρα;
Φταίει η διεθνής κρίση για την ακρίβεια, για την υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, των κοινωνικών παροχών;
Φταίει η διεθνής κρίση που το 14% των φτωχών Ελλήνων είναι εργαζόμενοι όταν στην Ε.Ε. αυτό είναι το 7%;
Φταίει η διεθνής κρίση για το πρωτοφανές έλλειμμα (14,1%) του ΑΕΠ στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών;
Φταίει η διεθνής κρίση για το πλαφόν στα επιτόκια καταναλωτικών δανείων και καρτών το οποίο πήρε πίσω η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τους τραπεζίτες;».
* Από την παρουσίαση της έκθεσης αποχώρησε ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης (ΔΑΚΕ) για διαδικαστικούς λόγους, ισχυριζόμενος ότι στοιχεία της έκθεσης διέρρευσαν στον Τύπο (και εν συνεχεία αμφισβητώντας την αξιοπιστία αυτής).
Ο αναπληρωτής πρόεδρος Αλ. Καλύβης καταλόγισε σκοπιμότητα στην αποχώρηση, «για να χαθεί αυτό που προκύπτει από την έκθεση». Πρόσθετα ανέφερε ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι οι μισθοί υποχώρησαν κάτω από τα επίπεδα του 1984 και έκανε λόγο για φοροεπιδρομή της κυβέρνησης προκειμένου να αποφύγει νέα (κοινοτική) επιτήρηση.
* Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος μίλησε για πλήγμα «στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τις επιλογές Καραμανλή όπως αυτές καταγράφηκαν στη ΔΕΘ» και αναρωτήθηκε «σε τι μέτρα θα καταφύγει η κυβέρνηση μετά από 3 μήνες;», ενώ πρότεινε «νέα γενιά αγώνων για νέα γενιά δικαιωμάτων».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...