............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Οργιο φημών για τον Ζαχοπουλο


Σοκ προκαλεί στην κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου το απονενοημένο διάβημα του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, λόγω και της στενής σχέσης του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Σκοτάδι επικρατεί γύρω από τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, αν και υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμούς διατηρητέων μνημείων, αλλά και μια προσωπική σχέση τού πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.
Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, καθώς το βράδυ παρουσίασε έντονη εσωτερική αιμορραγία. Οι γιατροί προχώρησαν σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης των πολλαπλών καταγμάτων και μετά του χορηγήθηκαν 15 φιάλες αίματος. Στο τελευταίο ανακοινωθέν των γιατρών του "Ευαγγελισμού" χθες το μεσημέρι αναφερόταν πως η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι ο ασθενής υπεβλήθη σε εξωτερική οστεοσύνθεση των πολλαπλών καταγμάτων που φέρει και παρακολουθείται από τους γιατρούς με στόχο τη διαφυγή του κινδύνου.

Οι λόγοι της παραίτησης και της απόπειρας αυτοκτονίας θεωρείται πως σχετίζονται με επεισόδιο , στο οποίο πρωταγωνιστούσε στενή πρώην συνεργάτης του κ. Ζαχόπουλου, η οποία χειριζόταν τις σημαντικότατες υποθέσεις - και υψηλού οικονομικού πλαφόν - του γραφείου του που είχαν σχέση με κονδύλια του Γ` ΚΠΣ, το χειρισμό υποθέσεων αγοράς ακινήτων από ιδιώτες και τον αποχαρακτηρισμό κηρυγμένων ως αρχαιολογικών χώρων οικοπέδων ιδιωτών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), στο οποίο προήδρευε.
Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού συνέδεαν την παραίτηση Ζαχόπουλου, η οποία φέρεται ότι υποβλήθηκε όταν εκλήθη εσπευσμένως από το Μέγαρο Μαξίμου, με την παραίτηση του Νίκου Κορκολόπουλου, προέδρου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων Αρχαιολογικών Έργων, όργανο που διαχειριζόταν αρχαιολογικά κονδύλια και κονδύλια που σχετίζονταν με ιδιώτες.
Μέλη του ΚΑΣ πιστοποιούσαν πως στη θητεία τού (προεδρεύων και με διπλή ψήφο) πρώην γενικού γραμματέα έγιναν οι περισσότεροι αποχαρακτηρισμοί δεσμευμένων ως "αρχαιολογικών χώρων" ή και μη χαρακτηρισμοί οικοπέδων ιδιωτών, στα οποία υπάρχουν ενδείξεις αρχαιοτήτων. Κάτι που θεωρείται πως έχει μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα από την πλευρά των ιδιωτών και μπορεί να τους κάνει πολύ γενναιόδωρους.
Ακόμη, τα στοιχεία αποδεικνύουν πως στη δραστηριότητα του γραφείου τού γενικού γραμματέα την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν αρκετές αγορές ολόκληρων έτοιμων κτιρίων από ιδιώτες για λογαριασμό του Δημοσίου, καθώς και ότι πολλές χορηγήσεις από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού φέρουν την υπογραφή του.
Επανειλημμένα δημοσιεύματα ήταν που τελικώς σταμάτησαν στο παρά πέντε την επιχείρηση αποχαρακτηρισμού οικοπέδου σε αρχαιολογικό χώρο, όπου έχουν εντοπιστεί υπολείμματα του περίλαμπρου ναού της Αρτέμιδος Αγροτέρας στο Μετς (στην οδό Αρδηττού), που είχε καταφέρει να χαρακτηρίσει και να διατηρήσει με νύχια και με δόντια η Μελίνα Μερκούρη.
Δεν είχαν όμως την ίδια τύχη άλλοι χώροι που αποχαρακτηρίστηκαν "σιωπηλά", όπως π.χ. πάνω από το διατηρητέο σπήλαιο Αλεπότρυπα ή στη Μάνη, που απελευθερώθηκαν για να χτιστούν μελλοντικά ξενοδοχειακές μονάδες.
Το γραφείο του γενικού γραμματέα δεν ήταν άμοιρο ευθυνών για την απελευθέρωση των ανά τη χώρα θαλασσών, όπου υπάρχουν αρχαία ναυάγια, μέσω νέου νόμου, κίνηση που ευνόησε ιδιωτικά γραφεία καταδύσεων στα ξέφραγα πλέον παράλια. Επίσης, πρωτοστάτησε στην κατάργηση αρκετών απαλλοτριώσεων προς ιδιώτες, στο πλαίσιο μιας "άφατης" στρατηγικής, καθώς υπάρχουν πολλά χρέη του Δημοσίου σε αυτόν τον τομέα.
Την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκε επίσης - χάρη σε δημοσιεύματα - η επιχείρηση χρήσης της Ακρόπολης και του χώρου μπροστά από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, δίχως καν καταβολή τελών στο Ελληνικό Δημόσιο, από εταιρεία λαμπτήρων και αυτοκινητοβιομηχανία αντιστοίχως, για διαφημίσεις, κάτι που είχε ξεκινήσει από το ίδιο γραφείο.
Η γυναίκα "κλειδί", η οποία φέρεται ότι ήταν αυτή που εκβίαζε τον κ. Ζαχόπουλο, ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του γραφείου του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, και στενοί συνεργάτες του κ. Ζαχόπουλου, κατέθεσαν στην ασφάλεια ότι γνώριζαν πως ο τέως γενικός γραμματέας είχε πέσει θύμα εκβιασμού.
Από τις καταθέσεις των τριών υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού (δύο άνδρες μια γυναίκα), προκύπτει ότι η γυναίκα που τον εκβίαζε ήταν το "δεξί χέρι" του κ. Ζαχόπουλου επί τριάμισι χρόνια, και συχνά τον απειλούσε πως αν δεν την μονιμοποιούσε θα έδινε στη δημοσιότητα φωτογραφία του σε εντελώς προσωπικές στιγμές.


[Συντάκτης:Γιάννης Μ. Νέγρης]
[Δημοσιεύτηκε http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=20468&type=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...