Απροκάλυπτη παρέμβαση Γιούνκερ: «Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να πάρουν την εξουσία»

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ   

«Κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονίων σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται…  Παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της χώρας: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει λάθος αποτέλεσμα στις εκλογές». «Κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονίων σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται" σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει ένα «λάθος» αποτέλεσμα στις εκλογές, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην εκλέξει «εξτρεμιστικές δυνάμεις» στην εξουσία, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε «γνωστά πρόσωπα».
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Observer, «πρόκειται για την ισχυρότερη μέχρι στιγμής παρέμβαση από την ΕΕ στην ελληνική προεκλογική εκστρατεία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Observer, ο Juncker τόνισε πως «οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν μια πολύ δύσκολη ζωή, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», στη διάρκεια συζήτησης στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση.
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας θεωρούνται «ακραίες δυνάμεις», ο Juncker απάντησε ότι «θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους πολλούς απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα και που καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών. Κάθε κόμμα που συμμετέχει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θα σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά θα προτιμούσα εάν εμφανιζόταν (μετά από τις εκλογές) γνωστά πρόσωπα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονίων σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται… 
Η πλειοψηφία όμως των ευρωπαϊκών λαών και των ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό στη θέληση του ελληνικού λαού ενώ οι περισσότεροι θέτουν ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων στρατηγικών της Ευρώπης», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα