............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Έκοψαν το ρεύμα στα παραπήγματα του «Καποτά» - Επίδειξη αναλγησίας από τη ΔΕΗ

...παρέμβαση Δούρου 

 

 Επίδειξη αναλγησίας από τη ΔΕΗ που έκοψε σήμερα το ρεύμα στον καταυλισμό όπου ζουν πάνω από 3.500 άνθρωποι , στερώντας τους ακόμα και το φως και τη θέρμανση. 

Επίδειξη αναλγησίας από τη ΔΕΗ που έκοψε σήμερα το ρεύμα στον καταυλισμό όπου ζουν πάνω από 3.500 άνθρωποι – σεισμόπληκτοι ρωσοπόντιοι αλλά και έλληνες θύματα της κρίσης που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – στερώντας τους ακόμα και το φως και τη θέρμανση.
Στην υπόθεση παρενέβη η Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γ. Κασσαβό, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για αποπληρωμή οφειλών από την Περιφέρεια και επανασύνδεση του ρεύματος αύριο το πρωί.
Το πρωί κλιμάκια της ΔΕΗ, χωρίς καμία προειδοποίηση και συνοδεία των ΜΑΤ, διέκοψαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής την ηλεκτροδότηση στα κοντέινερ των 25 τ.μ. όπου στοιβάζονται 8 με 10 άνθρωποι.
Οι οφειλές προς την Επιχείρηση φθάνουν τις 5.000 ευρώ ανά οικογένεια, η προσπάθεια διακανονισμού δεν καρποφόρησε ποτέ, ενώ οι κάτοικοι του καταυλισμού αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και δόσεις, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, ενώ έχουν χάσει και τα όποια επιδόματα ή αναπηρικές συντάξεις λάμβαναν.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής από τον Δήμαρχο Αχαρνών, η οποία βρέθηκε στον καταυλισμό με τον αντιπεριφερειάρχη Π. Φιλίππου και σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό δεσμεύθηκε για αποπληρωμή από την Περιφέρεια των οφειλών κατοίκων που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Τα συνεργεία της ΔΕΗ αποχώρησαν, ενώ όσα ρολόγια διεκόπησαν θα επανασυνδεθούν αύριο το πρωί.
"Στον καταυλισμό υπάρχει πλέον ανθρωπιστική κρίση, δίνεται μάχη για να βρεθεί λίγο γάλα για τα παιδιά, ενώ παίρνουμε ακόμα και ψωμί από τις φυλακές", λέει στο www.avgi.gr, η Εύα Κωνστανταράκη, εθελόντρια από τη συλλογικότητα "ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ", που συμμετέχει στη διανομή τροφίμων και ρούχων, ενώ κάνει εκπαιδευτικό θέατρο σε μαθητές.
Στις οικογένειες που έχουν αγωνίζονται κάθε μέρα να επιβιώσουν σ' αυτά τα 25 τετραγωνικά, υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Κοινός αντίπαλος η φτώχεια, σύμμαχος η αλληλεγγύη
Συνταξιούχοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί κάνουν δωρεάν φροντιστήριο και ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά, ενώ στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, εκπαιδευτικοί και διευθύντρια κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές.
Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και η Μητρόπολη, με συσσίτιο 120 μερίδων, από Δευτέρα ως Παρασκευή.
Κλείνοντας τα μάτια, η ΔΕΗ επιχειρεί από πέρυσι – ακόμα και με τη συνδρομή των ΜΑΤ - να αφήσει χωρίς ρεύμα δεκάδες οικογένειες που αναγκάζονται να μένουν στον καταυλισμό και αδυνατούν να πληρώσουν συσσωρευμένες οφειλές στην επιχείρηση.
Το Πάσχα, εθελοντές από τις "Διηγήσεις", σε συνεργασία με το σχολείο της περιοχής και τη Μητρόπολη, είχαν ζητήσει από τον Δήμο Αχαρνών να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του, προκειμένου να μεσολαβήσει στη ΔΕΗ.
Οι εθελοντές πρότειναν διαγραφή των έως τώρα χρεών, και την παροχή ρεύματος έως 100 ευρώ το δίμηνο με το κοινωνικό τιμολόγιο.
"Επαναφέρουμε την πρόταση και στον νέο δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό", δηλώνει η Εύα Κωνστανταράκη, καλώντας τον να πάρει πρωτοβουλίες σχετικά.

Αναδημοσίευση από www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...