............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, λέει ο Αλέξης Τσίπρας



Για την εξίσωση ορίων ηλικίας


Υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και πλήττονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας από την Πανελλαδική Εργατική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επέκρινε οξύτατα το Σάββατο την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις σημερινές του θέσεις, λέγοντας ότι η νέα πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας» ξαναθυμήθηκε τους ανέργους.
«Δυστυχώς πρόκειται για παραλλαγή της πρότασης του 2004 που έγινε για την τετράχρονη απασχόληση των νέων, με επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντήσει καθαρά εάν δέχεται ή όχι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για τις γυναίκες. Για την δράση των συνδικάτων, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το κεντρικό ερώτημα της επόμενης περιόδου είναι «ποιος θα πληρώσει την κρίση».
Η περίοδος αυτή, υπογράμμισε, είναι κρίσιμη και τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να ανταποκριθούν στο ρόλο τους γιατί τώρα είναι η ώρα της μάχης. Σ' αυτό τον αγώνα, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς μπορούν και οφείλουν να ενισχύσουν τον κοινό τους βηματισμό και τον συντονισμό τους.
«Να εμβαθύνουν την κοινή τους δράση και να αναμετρηθούν ως μια γροθιά με την κυβερνητική πολιτική και τις ορέξεις των εργοδοτών. Ο καλύτερος και βαθύτερος συντονισμός είναι όρος για επιτυχή υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» είπε.

*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 [ 12:05 ]
Σχετικοί Σύνδεσμοι Συνασπισμός (ΣΥΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...