............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Φωνές διαμαρτυρίας για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης





Σε αδιέξοδο
οι μετανάστες
Eurokinissi

Αθήνα : Το αδιέξοδο που βιώνουν φώτισαν με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετανάστες από τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Έντονη κριτική άσκησαν στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και στην αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων.
Οι μετανάστες εξέφρασαν τα παράπονα και την αγανάκτησή τους για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταδίκασαν πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος τους, καθώς και την πρακτική περιοίκων να κατέρχονται σε συγκεντρώσεις και πορείες με αίτημα την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή και την αύξηση της αστυνόμευσης.
Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων ζήτησαν την άρση των αποκλεισμών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την άνευ όρων χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή. «Ο Αγιος Παντελεήμονας έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από τις δημοτικές αρχές, και για αυτό δεν ευθύνεται κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Οι αποκλεισμοί και η υποβάθμιση τρέφουν και τον κάθε είδους ρατσισμό και την ξενοφοβία» τόνισαν, ενώ χαρακτήρισαν «επικίνδυνες» τις κατά καιρούς συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν περίοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αυξημένη παρουσία μεταναστών στην περιοχή.
«Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, και προσπαθούν να καταλογίζουν τα πάντα στους πιο αδύναμους να αντιδράσουν. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά» υπογράμμισε εκπρόσωπος της αφγανικής κοινότητας. Ειδικά μάλιστα στο θέμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων, ανέφεραν ότι άμεσα θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα δίκτυο καθημερινής σίτισης των αστέγων μεταναστών, η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, καθώς και να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση ο καθαρισμός της πλατείας.

*από το: http://www.in,gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΑΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το αναφαίρετο δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή είναι δικαίωμα κάθε ενός από εμάς και αν δεν απατώμαι νομίζω ότι το πολίτευμα μας είναι Προεδρευόμενη δημοκρατία .Όμως τον τελευταίο καιρό , από τον Νοέμβριο έχω την αίσθηση ότι ζούμε σε μια ΧΟΥΝΤΑ , σε ένα Φασιστικό καθεστώς που πρέπει συνέχεια να απολογούμαστε για τις πράξεις μας και επίσης να δηλώνουμε στον κάθε έναν τα πολιτικά μας φρονήματα , για να μην χαρακτηριστούμε οπαδοί του ΛΑΟΣ η της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και δεν είναι ότι προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτούς τους δύο χώρους, στο κομμάτι που αφορά την περιφρούρηση της Χώρας και των ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ δικαιωμάτων των Ελλήνων , αλλά οι περισσότεροι διαφωνούμε σε άλλα πολλά και εν πάση περιπτώσει ανήκουμε σε άλλα κόμματα, σε όλα τα κόμματα .

Δεν τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε , να δυσανασχετήσουμε , να νευριάσουμε , να αγανακτήσουμε και μας λένε: ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα , ποια εξουσία έχουν να ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Να μην φωνάξουμε ότι μας πνίγουνε εκατοντάδες Αφγανοί με την προκλητική συμπεριφορά τους( να κατουράνε μπροστά σου και στην πόρτα σου, χωρίς να νοιάζονται και όταν κάνεις παρατήρηση να σου λένε ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΑ , ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑ), όταν χρησιμοποιούν την Πλατεία , την Παιδική χαρά , τα νοσοκομεία που αν πάνε τους νοσηλεύουν, τις δημόσιες υπηρεσίες , τον Ερυθρό Σταυρό , την Εκκλησία που τους ταΐζει ΔΩΡΕΑΝ και που ΕΜΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , όταν μας πυροβολούν, όταν ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

‘‘
Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα ένας ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ νοίκιασε ένα υπόγειο διαμέρισμα σε δύο Έλληνες Δικηγόρους στην οδό Αγορακρίτου. Το διαμέρισμα αυτό έγινε Σύλλογος Αφγανών και είχαν μοιραστεί κλειδιά σε όλους να μπαινοβγαίνουν. Γινόντουσαν συνέχεια φασαρίες και οι ένοικοι της πολυκατοικίας τους είχαν κάνει πολλές φορές παρατήρηση. Εκείνο το βράδυ οι ένοικοι κατέβηκαν όλοι μαζί πάλι και όταν άνοιξαν την πόρτα οι Αφγανοί τσαμπουκαλεύτηκαν με τους ενοίκους. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Μια πολυκατοικία και μια γειτονιά στο πένθος.
Βεβαίως οι δυο Έλληνες δικηγόροι έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ότι ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ θα τα παίρνει κανονικά .
‘‘
Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που μένουν Αφγανοί, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, γίνεται φασαρία και παίζουν ξύλο, 3 τα ξημερώματα. Πάει λοιπόν ο διαχειριστής να τους πει να σταματήσουν και φυσικά δεν του ανοίγουν γιατί είναι πολλοί και χωρίς χαρτιά. Κατεβαίνει στην είσοδο για να πάει στην Αστυνομία που είναι σχεδόν δίπλα και τότε κατεβαίνουν 5 Αφγανοί από το διαμέρισμα και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας βγάζει πιστόλι και πυροβολεί τον διαχειριστή . Ο άνθρωπος έσκυψε και οι 3 σφαίρες τρύπησαν την τζαμαρία της Πολυκατοικίας. Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν άλλοι 5 που ήταν μέσα στο διαμέρισμα εκ των οποίων οι 3 ήταν παράνομοι. Τους 5 που διέφυγαν δεν τους βρήκανε.

Σε κάθε περιστατικό παρουσιάζονται , προφανώς μετά από τηλ. ειδοποίηση, κάποιοι άσχετοι με την γειτονιά που σπεύδουν να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωση των προσαχθέντων –συλληφθέντων μεταναστών.
Μέσα στη βροχή, το κρύο, μέρα η νύχτα , πρωί η βράδυ, σε ΚΑΘΕ περιστατικό, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, παρουσιάζονται , ανά δυο, τρεις ανάλογα με τους συλληφθέντες ( Η κα ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ είχε εμφανιστεί στο Α.Τ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ με άλλους 8 δικηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , άτομα με μπουφάν, λιγομίλητοι προσπαθώντας να μην δώσουν στόχο, στα μουλωχτά χώνονται στο Αστυνομικό Τμήμα και παρεμβαίνουν υπέρ των συλληφθέντων.

Η ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟ ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΤΕ Η κα ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, ΕΙΤΕ Η κα ΜΕΛΑ , ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ
ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

Έτσι και στο περιστατικό της Αγορακρίτου που η μία γυναίκα πέθανε και η άλλη μεταφέρθηκε με εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο, την ίδια στιγμή παρουσιάστηκαν δύο τύποι που προσπαθούσαν να πείσουν τους γείτονες που τα είχαν χαμένα ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ .
ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Όλοι αυτοί οι ρουφιάνοι χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΜΦΏΝΟΥ, του ΠΑΜΕ που διεκδικούν ΕΥΡΩ 1400 για τους Ασιάτες(λες και παίρνουμε εμείς τόσα η πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας), που τόοοοοσο πάρα πολύ νοιάζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ;;;;;;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ(που κανένας Αφγανός δεν θέλει να δουλέψει) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 1400 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;.
Γιατί όταν η χώρα μας λέει ότι φτάνει , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και αυτοί μπαίνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΈΧΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;;;;;;;;;;;;
ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...