............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Αλέκος Αλαβάνος: "Σε τέλμα η πολιτική ζωή"



ΑΠΕ: Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Πανελλαδική Κεντρική Συντονιστική Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψής του, τον περασμένο Μάρτιο.
Οι εργασίες της Πανελλαδικής Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί με την κεντρική εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα και συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι απαντήσεις, που πρέπει να δώσει η Αριστερά.
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ρυθμίσεις για τις εκλογικές δαπάνες και την πλήρη δημοσιοποίηση κάθε σύμβασης του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα πρότεινε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι αντί να υπάρχει στη χώρα κόκκινος συναγερμός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας η πολιτική ζωή βρίσκεται σε τέλμα- αναφερόμενος σε υποθέσεις διαφθοράς- και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής, εκτιμώντας όμως ότι και πάλι δεν θα διορθωθούν τα προβλήματα. Η υπόθεση Siemens, είπε ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι εξαίρεση. Η διαφθορά είναι κανόνας και όρος λειτουργίας του συστήματος είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι η Ελλάδα του κ. Καραμανλή, σε συνέχεια του κ. Σημίτη θυμίζει τη Ρωσία του Γιέλτσιν, όπου δεν ίσχυε και δεν εφαρμοζόταν κανένας κανόνας.
Ο κ. Αλαβάνος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα και αναφέρθηκε στην προετοιμασία του κόμματός του για την παρουσίαση του εναλλακτικού προγράμματος.
Την παρουσίαση των προτάσεων για τη διαφάνεια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης.
Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, γιατί είναι ήδη ηθικά απαξιωμένος απέναντι στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη.
Ο κ. Κουβέλης είπε ότι για να αλλάξει ο νόμος αυτός με την κανονική διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναθέσει στο επιστημονικό συμβούλιο να εξετάσει τη δυνατότητα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ληφθεί υπόψη η σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς που κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2008 και προβλέπει μεταξύ άλλων, τη λήψη μέτρων σε θεσμικό επίπεδο για την ποινικοποίηση και την επιβολή του νόμου σε ορισμένα αδικήματα, όπως της δωροδοκίας των δημοσίων λειτουργών.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε την αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης κομμάτων, ενώ για το ίδιο θέμα ο κ. Δραγασάκης είπε ότι απαιτείται και εσωτερικός έλεγχος από τα κόμματα, γιατί όποιο κόμμα θέλει να παραβιάσει το νόμο θα βρει τρόπο να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...