............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Κορεσμένοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας


Μποτιλιάρισμα για πάντα
(Πηγή: ΑΠΕ)
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που διαμορφώνεται κυρίως στην πρωτεύουσα, σε ό,τι αφορά το θέμα του κυκλοφοριακού, έκρουσαν οι συγκοινωνιολόγοι στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και την παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην εκδήλωση τονίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για να αντιμετωπιστεί η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και να δοθούν κίνητρα στο επιβατικό κοινό ώστε να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους κάθε χρόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής κυκλοφορούν 150.000 νέα οχήματα και με τους ρυθμούς αυτούς το 2010 θα παρατηρείται κορεσμός στο 95% των οδικών αξόνων. Αναφέρθηκε επίσης ότι κάθε μέρα υπάρχουν περίπου 30.000 αυτοκίνητα που σταθμεύουν παράνομα στην Αθήνα, στα οποία αν προστεθούν και τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα ΙΧ, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι γνωρίζει το θέμα και από τη θητεία του ως πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι πρόβλημα κυκλοφοριακού αντιμετωπίζουν όλες οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, ενώ στην Αθήνα το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξυμένο. Κατά τον υπουργό από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 130% τα ΙΧ στην Αθήνα.

"Πρέπει να μελετήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν πάρει άλλες ευρωπαϊκές πόλεις πριν πάρουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις", σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης για να προσθέσει ότι "είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψη και οι θέσεις των συγκοινωνιολόγων, με τους οποίους όπως είπε το υπουργείο θα συζητάει συχνά".
Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για επέκταση και εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με στόχο την καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι τόσα χρόνια στην Ευρώπη έχει μάθει να συζητάει με όλους τους φορείς πριν να πάρει αποφάσεις. "Μη μου ζητάτε μια εβδομάδα στο υπουργείο να επιλύσω σοβαρά θέματα. Έχω επίγνωση της κατάστασης και θέλω να είμαι προσεκτικός, σοβαρός και να μελετάω τα προβλήματα" είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο ΟΤΕ με αφορμή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Cosmote Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε "κανένα σχόλιο". Πρόσθεσε ότι "θα περιμένουμε τις αποφάσεις του ΔΣ της Cosmote και υπενθύμισε ότι ο ΟΤΕ είναι μια ανώνυμη εταιρία".
26 Σεπτέμβριος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...