............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Την Κυριακή το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με Χουντή, Παπαδημούλη, Σακοράφα,



Δυνατά ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιό του επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κεντρική επιτροπή του οποίου συνεδριάζει την Κυριακή για να οριστικοποιήσει τουλάχιστον ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων – ίσως μείνουν κενές δύο με τρεις θέσεις για επιλογές έκπληξη την τελευταία στιγμή.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τη μάχη και γι’ αυτό η πολιτική γραμματεία κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στις υποψηφιότητες του νυν ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, Δημήτρη Παπαδημούλη και της Σοφίας Σακοράφα, που μαζί με συγκροτούν μία ισχυρή τριάδα πολιτικών στελεχών στο ευρωψηφοδέλτιο. Παπαδημούλης και Σακοράφα δήλωσαν διαθεσιμότητα για το ψηφοδέλτιο και απομένει μάλλον τυπικά η έγκριση των υποψηφιοτήτων τους, παρότι από την αριστερή πλατφόρμα υπάρχει η άποψη ότι η επιστράτευση τέτοιων στελεχών ίσως δώσει την εντύπωση πως ορισμένοι κορυφαίοι βλέπουν να απομακρύνεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό αναζητούν ασφαλή διέξοδο στην ευρωβουλή.

Στόχος της ηγεσίας είναι να υπάρξει αμφίδρομη διεύρυνση τόσο προς τη σοσιαλδημοκρατία όσο και προς την κομμουνιστογενή αριστερά, όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου και επίσης συμμετοχή γυναικών σε ποσοστό 50%, καθώς και εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων και κινημάτων. Περίπου οι μισοί υποψήφιοι θα είναι κομματικά στελέχη και οι υπόλοιποι εκτός κομματικών γραμμών.

Το κρίσιμο ερώτημα ως προς τη διερεύνηση θα είναι εάν η ηγεσία επιμείνει στην υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη και ποια θα είναι η στάση της αριστερής πτέρυγας. Έχει συμφωνηθεί έως τώρα οι υποψηφιότητες να περνούν έστω με την ανοχή κάθε πλευράς. Πάντως φαίνεται να έχουν υποχωρήσει κάπως οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του νυν ανεξάρτητου ευρωβουλευτή. Συνολικά πάντως η επιτροπή συλλογής υποψηφίων έχει στη διάθεσή της περί τα 55 ονόματα για τη διεύρυνση.
Από τα κομματικά στελέχη θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχουν κατά τα φαινόμενα ο υπεύθυνος οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Στέλιος Παππάς, οι κυρίες Σόφη Παπαδόγιαννη και Δέσποινα Σπανού, από την αριστερή πλατφόρμα και τον συνδικαλιστικό χώρο αντίστοιχα. Επίσης πιθανόν ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η Ελένη Σωτηρίου, η Ράνια Σβίγκου, ο Χρήστος Στάικος και άλλοι.
Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, καθώς και ο Κώστας Βεργόπουλος.
Από τους κοινωνικούς χώρους ο Σάββας Ρομπόλης από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ο Αντώνης Κανάκης από τους «Γιατρούς του Κόσμου» και η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Από το χώρο των γραμμάτων έχουν συζητηθεί τα ονόματα των συγγραφέων Ιωάννας Καρυστιάνη και Ρέας Γαλανάκη, ενώ εξετάζονται οι περιπτώσεις των δημοσιογράφων Στέλιου Κούλογλου και Νίκου Ξυδάκη.


_______________
- από το: http://arouraios.gr/2014/04/thn-kuriaki-to-europshfodeltio-tou-suriza-me-papadhmoulh-sakorafa-chounti/#sthash.lmJ1DCt7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...