............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση



Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Δυσαρεστημένο δηλώνει το 79% των πολιτών από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, με το ποσοστό της δυσαρέσκειας να φτάνει το 85% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Τον Ιούλιο του 2012 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 39%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6 – 11 Σεπτεμβρίου 2012 για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43%, έναντι 41%. Το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε πως εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, 9% το ΠΑΣΟΚ, 8% τη ΔΗΜΑΡ, 5% τη Χρυσή Αυγή, 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 3% το ΚΚΕ.

Σε ερώτηση που αφορά το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή άνοδο 10 μονάδων.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%. Συγκριτικά, πάντως, με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με 15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με οκτώ μονάδες.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας είναι για το 30% των ερωτηθέντων«κανένας» και ακολουθούν ο Α. Σαμαράς με 22%, ο Αλ. Τσίπρας με 17%, ο Ευ. Βενιζέλος με 10%, ο Φ. Κουβέλης με 8%, ο Π. Καμμένος με 6%, και ο Ν. Μιχαλολιάκος και η Αλ. Παπαρήγα με 3% .

Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.

Στο μεταξύ, το 68% των ερωτηθέντων αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες, τη στιγμή που το 38% θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία ενώ το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.

Αναφορικά με το μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον.

_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...