............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Αγαπητή Ελλάδα πρόσεχε τι εύχεσαι» – Άρθρο του CNN


Ανοικτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό απευθύνει στην κεντρική του σελίδα το CNN την οποία υπογράφει ο ανταποκριτής του στην Αθήνα Jim Boulden όπου ουσιαστικά μέσω αυτής τίθεται το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου: Ευρώ ή δραχμή. 
"
Λονδίνο (CNN) -  Γεια σου, Ελλάδα.
Ο κόσμος πάλι με επίκεντρο εσάς. Η οικονομική πόνο και την κοινωνική αναταραχή έχει κάνει σωστά ψηφοφόρων και των πολιτικών σε όλο τον κόσμο λιτότητας συζήτηση, ανάπτυξη και διαρθρωτική μεταρρύθμιση.
Τι θα έχετε την ευκαιρία μέσω του κατέστησε σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι μια εύκολη λύση.
Εσείς, οι Έλληνες έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουμε κάτι υποψιάζομαι εκατομμύρια στην Ευρώπη θα ακριβά αγαπάτε να κάνετε - να ψηφίζουν για το αν θα αφήσει το ευρώ.Αυτό είναι ό, τι 17 Ιουνίου θα είναι πλέον περίπου, επειδή θα υπάρξουν τεράστιες πόνο για εσάς, η Ελλάδα, αν μείνετε με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, και ακόμη περισσότερο πόνο αν απορρίψει τα δάνεια από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πόνος ή τον άλλο τρόπο.
Έχω αντισταθεί μιλάμε για Ελλάδα, αφήνοντας το ενιαίο νόμισμα που δεν υπάρχει σταθερή, σαφής, νόμιμος τρόπος για να βγείτε, ή να σε διώξουν. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβούν.
Κρατάω την ανάγνωση ότι οι περισσότεροι από εσάς θέλετε να μείνετε στο ευρώ και τους νέους ανθρώπους που έχω μιλήσει προσωπικά με στους δρόμους της Αθήνας μου είπαν: «Είμαστε ευρωπαϊκό, και θυμόμαστε μόλις η δραχμή Γιατί να θέλουμε να πάμε πίσω. για αυτό; "
Αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει σημασία. Οι αναλυτές μιλούν για αυτό, οι πολιτικοί μιλούν γι 'αυτό και τις επιχειρήσεις είναι η προετοιμασία της.
Μήπως θα μετατραπεί σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία;
Οι πρόσφατες λυγίσματα αγορά όλα να κατηγορηθεί για την Ελλάδα, άδικα στο μυαλό μου. Η πτώση των τιμών του πετρελαίου των ΗΠΑ, ψεκασμού ισπανικές τράπεζες, που την Ευρωπαϊκή Ένωση η βιομηχανική παραγωγή, απαλύνοντας κινεζικές και ινδικές αγορές δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Η πρόσφατη πτώση του ευρώ έχει συνδεθεί με την Ελλάδα, αλλά αυτό ήταν ομαλή, μέχρι στιγμής.
Αλλά η Ελλάδα επαναφέρει στο προσκήνιο το πού βρισκόμαστε. Η κρίση του ευρώ ποτέ δεν τελείωσε, και οι φόβοι της παγκόσμιας ύφεσης είναι πίσω.
Εσείς, η ελληνική ψηφοφόρων, έχουν μια μεγάλη απόφαση να κάνει. Ναι, θα ψηφίσει το κόμμα ή τον επικεφαλής της επιλογής σας. Αλλά θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από την αυστηρότητα έναντι αύξησης συζητήσεις. Η Ελλάδα έχει εδώ και πολύ καιρό εξέδωσαν τα βιβλία και όχι μεταρρύθμιση της οικονομίας της, που έχουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατώτατη γραμμή: Δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορώ να δω πώς μπορείτε να έχετε και οι δύο τρόποι, δεν έχει σημασία πόσο πολύ επιθυμούμε όλοι σας θα μπορούσε.
Έτσι, διαβάστε προσεκτικά όλες οι προβλέψεις για το τι θα συμβεί στην οικονομία σας, εάν σταματήσετε να διαπραγματεύεται με εκείνους που πληρώνουν τους λογαριασμούς σας.
Ακόμα αναρωτιέμαι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σας δώσει, η Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει όσο εκείνους τους οποίους θα τεθούν τελικά σε ισχύ τη δέσμευση να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους διεθνείς δανειστές.
Θα πρέπει να ρωτήσουμε τις ίδιες ερωτήσεις.
Αλλά να θυμάστε, εάν οι δανειστές δίνετε, Ελλάδα, περισσότερο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψει ακόμη περισσότερα χρήματα, να πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερα δάνεια που σίγουρα θα χρειαστούν για την κάλυψη των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, όταν οι μεταρρυθμίσεις επιβραδύνθηκαν. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη διεθνή χρήματα, όχι λιγότερο.
Είναι ότι πιο προτιμότερο να καταρρέουν οι τράπεζες σας, τα σύνορά σας εμποδίζεται να κρατήσει το νόμισμα που αποστέλλονται έξω, και τις πιθανές σοβαρές κοινωνικές αναταραχές;
Σας αφήνω με αυτό, Έλληνες ψηφοφόρους. Πολύ λίγες χώρες έχουν μείνει πίσω στις πληρωμές τους στο ΔΝΤ. Υπάρχουν μόνο τρεις - Σομαλία, το Σουδάν και τη Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ.
Έτσι, ελληνικό λαό, είναι ότι η λίστα που θέλετε να συνδεθεί;
Με εκτίμηση,
Ji
m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...