............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Περιφερειακός Τύπος οδηγείται σε αφανισμό....


Viva sosialismos!!!!!!!!    


Με την αύξηση των Ταχυδρομικών Τελών, η κυκλοφορία των εντύπων, Συλλόγων και κυρίως Ημερήσιων Εφημερίδων, γίνεται πλέον απαγορευτική. - Από τα 3.500 έντυπα που κυκλοφορούν θα διασωθούν μόλις τα 500. - Το Κράτος όμως, δεν έκοψε την επιδότηση αεροπορικής μεταφοράς των Αθηναϊκών Εφημερίδων. - Τυχαίο; Δε νομίζουμε...
Δεν ήταν ποτέ δυνατόν οι Εφημερίδες της Επαρχίας, να μην επηρεασθούν από την οικονομική κρίση, στην οποία οι άφρονες πολιτικοί της Ελλάδος, οδήγησαν την χώρα χάριν της δικής τους κομματικής επιβίωσης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών στις μέλλουσες γενεές.
Όμως πάντοτε τα Μ.Μ.Ε. της Ελληνικής Επαρχίας ήσαν οι πτωχοί συγγενείς, αφού ολόκληρος ο πλούτος των Κρατικών και ιδιωτικών διαφημίσεων πήγαινε (και πηγαίνει ακόμη) αποκλειστικά στις Αθηναϊκές Εφημερίδες και τηλεοράσεις.
Για την Επαρχία δεν περισσεύει τίποτα. Και αν χθες, έπεφταν μερικά “ψίχουλα” από το διαφημιστικό τραπέζι, τώρα που τα πράγματα ζόρισαν, ούτε αυτά υπάρχουν για τα Μ.Μ.Ε. της Επαρχίας.
Συγχρόνως, επειδή ραγδαία είναι η πτώση της κυκλοφορίας των Αθηναϊκών εφημερίδων, πρέπει να εκλείψουν τα ... “αγκάθια” των Περιφερειακών Εφημερίδων, ώστε να απομείνει ελεύθερο το πεδίο για την μονοπώληση των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε.
Ο υπογράφων, επί μακρά σειρά ετών, έδωσε μάχες δύσκολες, μετέχοντας στην διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕ), για να ανατρέψει τις ισορροπίες που οδηγούσαν σε μαρασμό τα Επαρχιακά Έντυπα.
Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση με τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
- Κύριε Πρόεδρο ζητούμε την θεσμοθέτηση ποσοστού 30% υπέρ των Επαρχιακών Εφημερίδων.
- “Κονδύλη, γνωρίζεις πόσος είναι ο ετήσιος προϋπολογισμός π.χ. της Εθνικής Τράπεζας για Δημοσιότητα και προβολή;
Είναι 70 εκατομμύρια δραχμές.
Ζητάς δηλαδή 21 εκατομμύρια για την Επαρχία;
Αν κάνω κάτι τέτοιο, αύριο θα πέσει η Κυβέρνηση”.
Αυτή η δήλωση ήταν μια ειλικρινής αποτύπωση της πραγματικότητας της πολιτικής διαπλοκής με τα πανίσχυρα Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε.
Η πρόταση για το 30% δεν προωθήθηκε καθόλου εκείνο το διάστημα γιατί η Κυβέρνηση έπεσε.
Αργότερα το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε το 30% όχι για τις εφημερίδες, αλλά για όλα τα Μ.Μ.Ε. (περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) της Επαρχίας.
Μόνο που αυτό το 30%, ουδέποτε εφαρμόσθηκε.
Και όσες κρατήσεις είχαν γίνει αντί να διανεμηθούν στην Επαρχία, χρησιμοποιήθηκαν για τις εκλογικές δαπάνες του Κόμματος.
Άπειρες είναι οι πονεμένες ιστορίες που έχουν σχέση με την επικυριαρχία της Αθήνας επί της Ελληνικής Επαρχίας.
Τώρα λοιπόν για διατήρηση αυτής της επικυριαρχίας των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων της Αθήνας οδηγείται σε αφανισμό ο Περιφερειακός Τύπος με τον τριπλασιασμό των Ταχυδρομικών τελών και την κατάργηση της ατέλειας τηλεφώνων του ΟΤΕ, έστω και για περιορισμένο αριθμό μονάδων.
Την ίδια στιγμή όμως διατηρείται η επιχορήγηση αεροπορικής μεταφοράς των Αθηναϊκών Εφημερίδων, μαζί με όλη την πραμάτεια των δίσκων, κινηματογραφικών ταινιών, ένθετων περιοδικών, βιβλίων κ.λ.π.
Το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα εδώ στην Θράκη δεν το γνωρίζουμε.
Εδικά όμως για τον Έβρο, που έχει μήκος, από Μέστη μέχρι Ορμένιο διακόσια (200) χιλιόμετρα, τα πράγματα δυσκολεύουν.
Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στην διάθεσή μας μετά τις διακοπές του Αυγούστου.
Και πιστεύουμε ότι η στήριξη στην προσπάθεια της όντως ξεχωριστής Ημερήσιας Εφημερίδας όπως είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ θα συνεχισθεί από τους πιστούς Έλληνες στην καρδιά, αναγνώστες της.

* από την εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...