............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες στο Λαύριο...


Απόφαση να τερματίσουν την απεργία πείνας, έλαβαν 25 Kούρδοι και 13 Αφγανοί στο Κέντρο Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ερυθρού Σταυρού ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Εδώ και 5,5 μήνες, οι 270 πρόσφυγες -ανάμεσα τους και 53 παιδιά- υποσιτίζονται, ενώ ελλιπέστατη είναι και η ιατρική περίθαλψη. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τους καλεί να εγκαταλείψουν προσωρινά το ετοιμόρροπο κτίριο, μέχρι να επισκευαστεί.
Μόλις την Παρασκευή σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους που τους τελευταίους μήνες είναι υποσιτισμός, ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, έλλειψη σε υλικά καθαρισμού και πάνω απ’ όλα το διαρκές αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Ο Ερυθρός Σταυρός δεσμεύτηκε για την άμεση παροχή ιατρικής περίθαλψης αλλά και φαγητού που δίδεται με το «σταγονόμετρο» τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας καλεί τις οικογένειες που μένουν στον καταυλισμό να τον εγκαταλείψουν προσωρινά, προκειμένου να επισκευαστούν τα σοβαρά προβλήματα των οικημάτων.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο κέντρο, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

*από το: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...