............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης από τον Γ. Παπανδρέου, «για να γίνει η κρίση ευκαιρία»


    Στήριξη του κυβερνητικού έργου ζήτησε
     μιλώντας  στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ    

    Άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010   
   στην ολομέλεια της Βουλής   

Βήμα για την ανάταξη της οικονομίας, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2010 ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της έναρξης της συζήτησής του στην ολομέλεια της Βουλής.
Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε δριμύτατα στην κυβέρνηση της Ν.Δ και ζήτησε εθνική συστράτευση από κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και πολίτες, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας.


Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στην εφαρμογή του προγράμματός της, ώστε να υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση και επανέλαβε ότι το βάρος δεν θα πέσει στις "πλάτες" των οικονομικά ασθενέστερων, των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επιτιθέμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και στον Κ. Καραμανλή έκανε λόγο για φυγομαχία μπροστά στα προβλήματα, καθώς -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- "όταν το πλοίο πήγαινε στα βράχια ο καπετάνιος παράτησε το πηδάλιο".
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους βουλευτές του, ζήτησε την αραγή σύνταξή τους για την ανηφορική μάχη που δίνει η κυβέρνηση ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αλλά και τη συμμετοχή όλων σε αυτή την προσπάθεια, χωρίς, ωστόσο όπως διευκρίνισε, " αυτό να σημαίνει αμνηστία και άφεση αμαρτιών".

   "Όπως αλλάξαμε το 1981, το 1993, το 2000, θα τα καταφέρουμε και σήμερα", υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι μπορεί η κρίση να γίνει ευκαιρία, διαχωρίζοντας ταυτόχρονα τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας από αυτά των άλλων χωρών.   

Χαρακτήρισε το 2010 χρονιά μεγάλων τομών και ανατροπών απέναντι στα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και σχολιιάζοντας τις εκτιμήσεις ξένων οίκων επανέλαβε ότι πρόκειται για απαράδεκτα σχόλια και αναφορές, που "πληγώνουν" την Ελλάδα και τους Έλληνες. "Δεν είμαστε επαίτες, γνωρίζουμε τα προβλήματα και γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να αναβάλουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κερδίσει έδαφος στην εμπιστοσύνη της Ε.Ε, που η χώρα μας την είχε απωλέσει τα προηγούμενα χρόνια.
Έκανε για μία ακόμη φορά εκτενή αναφορά στα ζητήματα διαφάνειας και ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ακροάσεις ώστε να καταλήξει σε πόρισμα για μια ξεκάθαρη σχέση μεταξύ μέσων ενημέρωσης και πολιτικής.

Άρχισε η συζήτηση του προϋπολογισμού
Με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων άρχισε στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Αύριο αναμένεται η τοποθέτηση υπουργών, ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
  Έτοιμοι για... θυσίες οι Έλληνες   
Ένας στους τρεις πολίτες φέρεται διατεθειμένος να κάνει θυσίες για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με την τετράμηνη πανελλαδική δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για την εφημερίδα "Ημερησία".
Επίσης το 76% εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση και το 48,7% χαρακτηρίζει την οικονομία ως το κυριότερο πρόβλημα, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως το καταλληλότερο κόμμα για τη διαχείριση όλων των τομέων.
Τέλος, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38,3% έναντι 27,9% και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου έχει το προβάδισμα με 42,3% έναντι 23,6% του Αντώνη Σαμαρά.

* Ηλεκτρονική Έκδοση  - enet.gr, 18:37  Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...