............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Αλαβάνος: Κρίση κοινωνίας, που ζει στη στέρηση


Σαπουνόπερα.
Με αυτή τη λέξη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, περιέγραψε όσα έρχονται στη δημοσιότητα.

«Βλέπουμε εφοπλιστές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ, αριστοκρατικά θέρετρα». Και συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά «είναι μια εικόνα, ένα στοιχείο της κρίσης ενός συστήματος, το οποίο προκαλεί μια κοινωνία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, ζει στη στέρηση».
Τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκαναν χθες αναφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη.
Η μομφή του Αλέκου Αλαβάνου σαφέστατη: «Η Δικαιοσύνη επί εποχής Ν.Δ. και κ. Σανιδά, στην Ελλάδα έχει αποκτήσει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες. Και με αυτήν την έννοια, τα 35 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη αναφέρονται στη δίκη που γίνεται στη Γερμανία, που έχουν δοθεί προκειμένου να "λαδώσουν" πολιτικά και άλλα πρόσωπα, στο προανακριτικό πόρισμα γίνονται 150.000 ευρώ. Λυπούμαστε γι' αυτό το γεγονός και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδειχθεί όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο η αλήθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας το περιέγραψε με τον δικό του επίσης σαφή τρόπο, μιλώντας για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

«Μπορεί η κυβέρνηση να μην καταφέρνει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τη νέα φτώχεια και την ανεργία των νέων», σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αποδεικνύεται όμως», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, «εξαιρετικά αποτελεσματική στη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη αδυνατεί να βρει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Siemens, όπως ακριβώς στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου των ομολόγων, των υποκλοπών. Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκλεισε άρον άρον τον κύκλο της προανάκρισης, η κυβέρνηση κλείνει τη Βουλή. Ετσι νομίζουν ότι θα κλείσει ο κύκλος δυσαρέσκειας των πολιτών στα κόμματα εξουσίας. Αυτό όμως που πραγματικά έχει κλείσει είναι ο κύκλος του δικομματικού συστήματος εξουσίας. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια βαθιά πολιτική αλλαγή. Οσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα».

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3.7.2008 / Θ. ΤΣΑΤΣΗΣ tsath@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...