Συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

polemiko-nautiko-630.jpg

Πολεμικό ΝαυτικόΦωτογραφία αρχείου | ΕUROKINISSI
Τραγική κατάληξη για το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02:45 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κινάρου και Καλύμνου.
Το «Agusta Bell 212» είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης «Αστραπή 2/16» και εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά.
Αρχικά εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του πάνω στη νησίδα Κίναρο, ενώ το υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαιώνει ότι εντοπίστηκαν οι σοροί των μελών του πληρώματος.
Όπως ενημέρωσε επισήμως το ΥΠΕΘΑ, στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πάναμας και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, που παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, δήλωσε: «Δεν μπορώ καν να δώσω συλλυπητήρια,γιατί η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Κατά την επίσημη ενημέρωση αναφέρθηκε «το ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02:45 και στις 04:40 εντοπίστηκε από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης θερμικό ίχνος του, πάνω στη νήσο Κίναρο, σε απόκρημνο σημείο. Στις 07:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου στο απόκρημνο αυτό σημείο του νησιού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Τουρκία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, απάντησε:
«Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ, βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις Τουρκικές αρχές».

_________________
efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα