............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η κρίση «χτυπά» την ευτυχία μας - Καμπανάκι κινδύνου θεωρεί η γενική γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria


1F83702A50DE889566B787C3E785AED2.jpg
  Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τα επίπεδα «ικανοποίησης από τη ζωή» μειώθηκαν απότομα μεταξύ του 2007 και του 2012 στη χώρα μας καθώς και σε άλλες χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση όπως η Ισπανία.
Παράλληλα χειροτέρεψε σημαντικά η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. Ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι τα ευρήματα αυτά καταδεικνύουν τη μακροπρόθεσμη επίδραση της κρίσης.
Από την άλλη μεριά ωστόσο σε ορισμένες χώρες τα επίπεδα της «ικανοποίησης από τη ζωή» αυξήθηκαν έστω και λίγο, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Στη Μεγάλη Βρετανία λόγου χάρη αυξήθηκαν κατά 1% συγκαταλέγοντάς της στη λίστα των πιο ευτυχισμένων χωρών στην οποία ανήκουν η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Νέα Ζηλανδία. Αύξηση κατά 4% σημειώθηκε και στη Γερμανία.
Στην Ελλάδα από την άλλη μεριά τα επίπεδα της «ικανοποίησης από τη ζωή» μειώθηκαν κατά 20%, ενώ στην Ισπανία η πτώση ήταν της τάξεως του 12% και στην Ιταλία 10%.
Η εμπιστοσύνη προς τις κυβερνήσεις ωστόσο μειώθηκε συνολικά με μόνο το 40% των πολιτών πλέον να εμπιστεύονται τους πολιτικούς, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2006.
Καμπανάκι κινδύνου θεωρεί η γενική γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria την έρευνα επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις να αντιληφθούν ότι στον πυρήνα της πολιτικής πρέπει να είναι πάντα η ανάγκες των πολιτών και η βελτίωση της ζωής τους.
__________
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...