............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πανεργατικό μήνυμα αντίστασης στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι όλης της χώρας


Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αντιδρώντας στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30. Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή.
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά.

Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην κινητοποίηση.
Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.
Στην απεργία συμμετέχουν και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα, τα τρόλεϊ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός.
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια ηλεκτρικός, τραμ και μετρό.
Ωστόσο, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - αεροδρόμιο.
Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00.
Δεμένα επίσης θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια,  καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στην απεργία.
Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν και οι  εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, εξαιρούνται όσοι με αποκλειστικά δελτία θα καλύψουν και θα μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
_______________
Πηγή: The Press project, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...