............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα για την κινητοποίηση για το πάρκο Γουδή

Να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή- Ιλισίων. Να απομακρυνθεί η αυθαίρετη εγκατάσταση του Μπάντμιντον. Όλοι και όλες στην αυριανή κινητοποίηση των κατοίκων.
Οι πολύχρονοι αγώνες των κατοίκων για να θεσμοθετηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή – Ιλισίων αποδείχθηκαν νικηφόροι. Η θεσμοθέτηση έγινε πραγματικότητα και ο αγώνας για την απομάκρυνση του ολυμπιακού έργου Μπάντμιντον, που από λυόμενο μετατράπηκε σε τεράστια εγκατάσταση, καταλαμβάνοντας ένα εξίσου τεράστιο ανοιχτό χώρο για στάθμευση, δικαιώθηκε στο ΣτΕ.
Παρά τις θετικές αποφάσεις της 7ης δημοτικής κοινότητας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η υλοποίηση τους δεν έχει προχωρήσει από την πλευρά του δήμου.

Το πάρκο δεν αποτελεί ενιαίο πράσινο χώρο, διασχίζεται από αυτοκίνητα, καταστρέφεται από ασύμβατες χρήσεις. Η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει στηρίξει τους αγώνες των κατοίκων, τόσο με επιστημονικές θέσεις όσο και με συμμετοχή στις σχετικές κινητοποιήσεις. Καλούμε τη δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στο πάρκο να εφαρμόσουν τους νόμους.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου και την απομάκρυνση του Μπάντμιντον. Μετέχουμε στην κινητοποίηση των κατοίκων της 7ης δημοτικής κοινότητας. Καλούμε όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση-πορεία που διοργανώνουν οι φορείς της περιοχής στο μετρό Πανόρμου, την Τετάρτη 4/12 στις 18.00.


________________________
http://www.anoihtipoli.gr/kalesma-gia-tin-ayriani-kinitopoiisi-gia-to-parko-goydi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...