............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Έγινε η παρουσίαση στην αίθουσα του ΔΣΑ του νέου βιβλίου του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ με τίτλο "ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ (1821-2012) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ"






Στη Μεγάλη Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαχαίρα (επίτιμου δικηγόρου, πρ. Προέδρου του Δ.Σ.Α.) με τίτλο «Το Πολιτικό μας Σύστημα (1821-2012) – Από τους αγώνες της απελευθέρωσης στη σημερινή εθνική υποτέλεια», από τις εκδόσεις ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – Άγγελος Σιδεράτος. Για το συγγραφέα και το βιβλίο μίλησαν οι ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης και Κώστας Μπέης. Ο Δημήτρης Παξινός, πρ. Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. δεν μπόρεσε να παραστεί και κείμενό του διάβασε ο εκδότης Άγγελος Σιδεράτος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της παρουσίασης.
Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ανάδειξη των ελαττωμάτων του ισχύοντος πολιτικού συστήματος, το οποίο λειτουργεί προς την κατεύθυνση εξυπηρέστησης των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας. Επίσης προτείνεται η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και να ικανοποιεί τα αιτήματα των πολιτών αυτής της χώρας.
Ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης αναφέρθηκε στην κριτική του συγγραφέα για το πολιτικό σύστημα και στη σημερινή κατάσταση οικονομικής κατοχής και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Μίλησε για την απουσία κριτικής που έχει επιβληθεί από τα ΜΜΕ. Ανέφερε ότι για το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας είναι η ακύρωση των μνημονίων, που ούτως ή άλλως είναι άκυρα και ανυπόστατα, αντίθετα στο Σύνταγμα, στο Κοινοτικό Δίκαιο, στο Διεθνές Δίκαιο, στις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Ο καθηγητής Κώστας Μπέης αναφέρθηκε επίσης στα ελαττώματα του πολιτικού συστήματος, στην ανάγκη μιας Συντακτικής Συνέλευσης για ένα νέο Σύνταγμα, αλλά προς την κατεύθυνση της περισσότερης δημοκρατίας. Επίσης μίλησε για τη σιωπή των κυβερνήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας. 

Στο βήμα ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Ο Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ, μιλά για τον αγωνιστή 
και συγγραφέα Ευάγγελο Μαχαίρα αλλά και με καταγγελτικό λόγο
για την δεινή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα μετά από τρία
αντισυνταγματικά μνημόνια και η ελπίδα του Ελληνικού λαού 
είναι σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση να έρθει στην Εξουσία.



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Αμυκλών 19, Χαλάνδρι 152 31
Τηλ.: 210 6726.600 – Fax: 210 6711.004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...