............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Απεργία Πείνας 300 μεταναστών


Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Στις 25 Ιανουαρίου, 300 μετανάστες, εργάτες ξεκινούν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Κύριο αίτημα τους είναι η νομιμοποίηση.
Αν και το αίτημα μοιάζει ολίγον μαξιμαλιστικό στους ζοφερούς καιρούς της γενικότερης μετατόπισης (ακόμα και των πάλαι ποτέ φιλοπρόοδων δυνάμεων) στις θέσεις της ακροδεξιάς, μάλλον χρήζει της προσοχής μας. Και αυτό όχι μόνο για να συμβάλλουμε στη δημιουργία συμβολικών ρωγμών αλλά και στην επίτευξη πολιτικών ρηγμάτων.
Όσοι και όσες επιθυμούν να το υπογράψουν, ας στείλουν το όνομα με την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


         ypografes.allilegyi.stin.apergia@gmail.com    


Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η όσο το δυνατόν ευρύτερη υποστήριξη από ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών όσους και όσες δραστηριοποιούνται σε  κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους. Ως εκ τούτου, αν κρίνετε σκόπιμο προωθείστε το. 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας
Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους, έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;
Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του  πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.
Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».
Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.
Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.
Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία - όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.
Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:
- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών
- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών
- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες


Ιανουάριος, 2011
 Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας
    

REDNotebook


Σχόλιο δικό μας:

...η Ελλάδα κατ' εξοχή χώρα που εδώ και χρόνια έδιωξε τα παιδιά της μετανάστες στις πέντε Ηπείρους... και που με την σειρά τους βοήθησαν με εμβάσματα και ευεργεσίες τούτο τον τόπο... μας έλεγε κάποτε ένας ομογενής από την Αυστραλία με παράπονο ότι μας έδιωξε η μητέρα πατρίδα και μας αγκάλιασε η μητριά Αυστραλία με αγάπη.

 Σήμερα ειλικρινά ντρέπομαι που μια πολιτισμένη χώρα όπως η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών και επιτρέπει σε κάποιους ανεγκέφαλους να τους συμπεριφέρονται ως κανίβαλοι... το λιγότερο είναι ντροπή τους... αλλά και δική μας που ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...