............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρώτα χιόνια είδαν και οι Αθηναίοι...


- Στα λευκά αλλά χωρίς προβλήματα τα βόρεια προάστια
- Μικρό το κύμα βαρυχειμωνιάς σε διάρκεια αλλά με μεγάλη ένταση
- Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα - Προβλήματα στη Β. Ελλάδα
- Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω της κακοκαιρίας - Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις














Έφτασαν Χριστούγεννα για να μπούμε επιτέλους στον χειμώνα φέτος αλλά για λίγα 24ωρα η ένταση των φαινομένων θα είναι μεγάλη. 

Τα πρώτα χιόνια είδαν και οι Αθηναίοι ενώ σήμερα Σάββατο τα φαινόμενα θα ενταθούν και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο. Οι άνεμοι στα πελάγη πνέουν πολύ ισχυροί και ήδη υπάρχει απαγόρευση απόπλου για δρομολόγια από Λαύριο, Ραφήνα, Πάτρα κ.α. Πριν ταξιδέψουν οι επιβάτες συνιστάται να επικοινωνούν με το λιμεναρχειό. 

Προσοχή στους δρόμους συνιστά η τροχαία, καθώς το οδόστρωμα σε συνδυασμό με την κακοκαιρία κρυβει παγίδες.

Από χθες το βράδυ έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα βόρεια της Αθήνας. Στην Πάρνηθα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. 

Σοβαρά προβλήματα στη Β. Ελλάδα. Από την ορμή της κακοκαιρίας αποκολλήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες και έσπασαν κλαδιάδέντρων με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, με τους δρόμους να παραμένουν μέχρι στιγμής ανοιχτοί. Επίσης, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, το Σαββατοκύριακο. 

Χαρακτηριστικό της ξαφνικής αλλαγής στον καιρό είναι το γεγονός ότι στην πόλη της Κοζάνης, η θερμοκρασία έπεσε στο -1 από τους 17 βαθμούς μέσα σε μία ημέρα. Κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες και στηνΠτολεμαϊδα και στη Φλώρινα.

Χιόνια και στο Πήλιο αλλά και στα ορεινά της Στερεάς. Χιόνι και τσουχτερό κρύο σε Θεσσαλία καθώς επίσης και στη ΒΑ Πελοπόννησο

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Στη Μακεδονία και τη Θράκη 
ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και πιθανώς πρόσκαιρα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -08 έως 05 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βραδύ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Στην Εύβοια και τις Σποράδες πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα θαλάσσι έως 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βραδύ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Πιθανώς ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή


Ο καιρός στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Κρήτη νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...