............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας



Επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, ύστερα από πέτρες που τους πέταξαν άγνωστοι. Στα Προπύλαια, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των διαδηλωτών, ενώ παραβίασαν και το πανεπιστημιακό άσυλο διώχνοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις 15:00, λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης πορείας που διοργανώνεται στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Προπύλαια. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο των Προπυλαίων.
Οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν την πορεία στις 16:00 με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Η πορεία συνεχίζεται, περιτριγυρισμένη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.
Συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο "Τιτάνια" και στην αρχή της Σταδίου, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.
Αντίστοιχο σκηνικό σημειώθηκε και πάλι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Χρήστου Λαδά.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου. Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του τραυματισμού του.
Στο σημείο πραγματοιούνταν η προσυγκέντρωση για τη δεύτερη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν: Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, νεολαία ΣΥΝ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΕΕΚ-τροτσκιστές, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΔΕΑ, Συσπείρωση Αναρχικών, Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φορτοεκφορτωτών, Αυτόνομη Μαθητική Πρωτοβουλία, σύλλογοι, σωματεία και συλλογικότητες.
Νωρίτερα χιλιάδες φοιτητές και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
* Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...