............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Aπό την Κυριακή 1η Αυγούστου και για τις επόμενες 30 ημέρες έχει μπει «λουκέτο».

«Κλειστόν λόγω θέρους»!


Αυτό θα έπρεπε να αναγράφεται έξω από το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του «Ευαγγελισμού», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, όπου από την Κυριακή 1η Αυγούστου και για τις επόμενες 30 ημέρες έχει μπει «λουκέτο».


Επισήμως η εξήγηση που δίνουν οι αρμόδιοι για το κλείσιμο της μίας εκ των δύο καρδιοχειρουργικών μονάδων που διαθέτει το σύστημα δημόσιας υγείας στην Αττική είναι η ανάγκη απολύμανσης του χώρου...Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ανέστειλε για έναν μήνα η καρδιοχειρουργική κλινική τη λειτουργία της εντοπίζεται στην μεγάλη πληγή που ταλανίζει το ΕΣΥ και τους Έλληνες ασθενείς: στην έλλειψη προσωπικού.

Βεβαίως, το έλλειμμα προσωπικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού, δεν ανακύπτει ως διά μαγείας τους θερινούς μήνες στο καρδιοχειρουργικό τμήμα. Καταγράφεται σταθερά όλο τον χρόνο, επί σειρά ετών.

Είναι ενδεικτικό ότι λόγω του ανεπαρκούς προσωπικού αλλά και των υποδομών η αναμονή για τα τακτικά καρδιοχειρουργικά περιστατικά στον Ευαγγελισμό ξεπερνά τους έξι μήνες!

Μάλιστα, στο διάστημα αυτό δεν συνυπολογίζεται η μεγάλη καθυστέρηση που καταγράφηκε εφέτος σε όλα τα προγραμματισμένα καρδιοχειρουργικά περιστατικά κατά το διάστημα Μαϊου- Ιουνίου λόγω της έλλειψης υλικών από τους προμηθευτές και που είχε ως αποτέλεσμα όλο το προσωπικό του τμήματος να εργάζεται τις περασμένες εβδομάδες στην κυριολεξία και την νύχτα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες νοσηλείας καρδιοπαθών.

Τους θερινούς μήνες, όμως, οπότε οι εργαζόμενοι κάνουν χρήση του δικαιώματος τους να λάβουν άδεια, ο τρόπος λειτουργίας του τμήματος σε συνδυασμό με τις απουσίες των εργαζομένων αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, τουλάχιστον για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

«Το κλείσιμο του καρδιοχειρουργικού τμήματος είναι επιβεβλημένο από αυτές τις συνθήκες » λέει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού, καρδιολόγος κ. Ηλίας Σιώρας, εξηγώντας ότι «με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες μέσα στο τμήμα θα ετίθετο κίνδυνος για την ζωή των ασθενών. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν δύο εργαζόμενοι για το ίδιο αντικείμενο, οπότε η απουσία του ενός σημαίνει συνεχή και αδιάκοπη εργασία γα τον άλλο».

Σημειωτέον ότι το Καρδιοχειρουργικό τμήμα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας διαθέτει και μπορεί να λειτουργεί μόνο ένα χειρουργικό τραπέζι !

Έτσι, μέχρι και το τέλος του μήνα –αλλά και του… καλοκαιριού- το βάρος της αντιμετώπισης των επειγόντων καρδιοχειρουργικών περιστατικών στο πλαίσιο τουλάχιστον του ΕΣΥ καλείται να σηκώσει ένα άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, το Ιπποκράτειο, το οποίο εφημερεύει εναλλάξ με τον Ευαγγελισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...