............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Προς κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο: Η βεβήλωση της ιερής πόλης των Αθηνών συνεχίζεται επί των ημερών μας με την καταστροφή του Βοτανικού..


Επιστολή προς  

τον νέο Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σύντροφο Νίκο Κωνσταντόπουλο




  Ως πολίτες τούτης της έρμης και κακοποιημένης  πόλης - από ερασιτέχνες "εθνάρχες" πολιτικούς και κερδοσκόπους εργολάβους-  περιμένουμε από σας, τον νέο Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δείξετε  την δέουσα ευαισθησία και να σταματήσετε αυτό το ανοσιούργημα -που θα διαβάσετε στην παρακάτω είδηση- και να συμβάλετε στην κατασκευή ενός Πάρκου αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής. Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο ΜΠΕΤΟΝ - ΑΡΜΕ. 'Ηδη είναι αβίωτη σε μικρούς και μεγάλους χωρίς  πλατείες και  ελεύθερους χώρους.

   Το όραμα του κυρίου Κακλαμάνη του το επιστρέφουμε να το πάει στην Ανδρο...(τόπος καταγωγής του).

    Ολοι μας έχουμε χρέος στις νέες γενιές να τους αφήσουμε  μια πόλη βιώσιμη... και  με ανθρώπινο  πρόσωπο.

Τώρα όσον αφορά τον Παναθηναϊκό. υπάρχει έτοιμο γήπεδο και περιμένει την ομάδα. Μιλάμε για το στάδιο ΟΑΚΑ με όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις όπως θέσεις στάθμευσης, σταθμό του Μετρό και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για τους φιλάθλους της ομάδας. 

Παράλληλα χρειάζονται και ένα κάρο ευρώ για την συντήρησή του από το ελληνικό δημόσιο, λεφτά που θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε σε νοσοκομεία,  σχολεία, στον πολιτισμό και στις συντάξεις.

  
Περιμένουμε λοιπόν από σας με την ευαισθησία που σας διακρίνει να επανεξετάσετε το θέμα γηπέδου και εμπορικού κέντρου που θα επιφέρουν μια ανεπανόρθωτη καταστροφή στην οποία δυστυχώς θα έχετε συμβάλει και σεις.


Προσωπικά σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα ως Προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο παραπάνω αίτημα που είναι πολλών Αθηναίων πολιτών.

Με εκτίμηση και συντροφικούς χαιρετισμούς

Πάνος Σ. Αίβαλής 

Δημοσιογράφος. εκδότης

Εφημερίδα "ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ"




                                               * * *




Οι τρεις συμβάσεις...

Ανακοινώσεις Κακλαμάνη και Βωβού για το γήπεδο στον Βοτανικό



Αναψε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες
Αναψε το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες (Φωτογραφία:  ACT



Αθήνα:
Τους όρους των τριών συμβάσεων που έχει δεχθεί να υπογράψει με τον Δήμο Αθηναίων και αφορούν θέσεις πάρκινγκ, εμπορικές χρήσεις και την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Ερασιτέχνη αποκάλυψε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού.

Οι συμβάσεις αυτές ουσιαστικά ικανοποίησαν τις απαιτήσεις της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ανοίγοντας τον δρόμο για το νέο γήπεδο των «πρασίνων» στο Βοτανικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε απάντηση του από 04.08.2010 υπ' αρ.πρωτ.22005 εγγράφου που μας αποστείλατε, σας γνωρίζομε τα εξής:

» Στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την παρελθούσα Δευτέρα συνάντηση υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο, παρούσης και της Υπουργού ΠΕΚΑ κας Τ. Μπιρμπίλη, με θέμα την προώθηση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, στην οποία συμμετείχαμε εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συγκεκριμένα: ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ν. Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κ. Μ. Κίτσιος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας μας κ. Μπ. Βωβός. Αντηλλάγησαν απόψεις, χωρίς όμως τελικώς να ληφθεί απόφαση.

» Την παρελθούσα Τρίτη υπεβάλαμε προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη έγγραφο, με το οποίο απεδέχθημεν να υπογράψουμε με το Δήμο Αθηναίων τις ακόλουθες συμβάσεις :

» 1. Σύμβαση παραχώρησης χρήσης χιλίων οκτακοσίων (1.800) θέσεων στάθμευσης του εμπορικού κέντρου έναντι χαμηλού οικονομικού αντιτίμου για κάθε οπαδό, το οποίο θα προσδιοριστεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Στη σύμβαση αυτή θα πρέπει επίσης να προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός αθλητικών και μόνο εκδηλώσεων, για τις οποίες θα ισχύει η παραχώρηση αυτή.

» 2. Μεταβίβαση προς το Δήμο Αθηναίων, άνευ ανταλλάγματος, οριζόντιας ή οριζόντιων ιδιοκτησιών του εμπορικού κέντρου, εμπορικών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας 3.000 μ2, προσμετρούμενης στον συντελεστή δόμησης 1,2.

» 3. Σύμβαση εργολαβίας (ως δωρεά προς το Δήμο Αθηναίων) για την κατασκευή από την εταιρία μας, δαπάναις της, του Αθλητικού Κέντρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με πλαφόν συνολικής δαπάνης κατασκευής (συμπεριλαμβανομένης κάθε δαπάνης, όπως π.χ. ΦΠΑ, μισθών, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ κλπ) που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των δεκατριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων (13.500.000) ευρώ.

» Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη επί του θέματος, θα ενημερώσουμε άμεσα το επενδυτικό κοινό».














Προχωράει το γηπεδικό 


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με ανακοίνωσή του πιστοποίησε ότι απέστειλε στους αρμόδιους φορείς τα έγγραφα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, τα οποία ανάβουν το «πράσινο φως» για τη νομοθετική ρύθμιση. Πλέον, με δεδομένο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, είπαν το «ναι», θεωρείται θέμα χρόνου να μπει το ζήτημα στο στάδιο των εργασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων: 

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, παρέλαβε επιστολές από τους κ.κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Δ.Σ της «ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε» και Μιχάλη Κίτσιο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, τις οποίες και διαβίβασε άμεσα, μαζί με τη γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Ο κ Κακλαμάνης στην γραπτή επιστολή του προς τα δύο μέλη της κυβέρνησης μετέφερε την κοινή επιθυμία του συνόλου της Παναθηναϊκής οικογένειας για την άμεση προώθηση της νέας νομοθετικής ρύθμισης της κας Μπιρμπίλη, για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού».

www.sport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...