............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Συνάντηση αυτοδιοικητικών σχημάτων και εργαζομένων ΟΤΑ στο Ελληνικό

Ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης»


Την Κυριακή 16 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Ελληνικού, διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση δημοτικών παρατάξεων και εργαζομένων ΟΤΑ με θέμα το σχέδιο "Καλλικράτης".
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ελληνικού, σαν ελάχιστη εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη που βρίσκεται εδώ και ημέρες σε απεργία πείνας.

Ο "Καλλικράτης", με τις αναγκαστικές συγχωνεύσεις, την οικονομική ασφυξία, τη μείωση προσωπικού για τους Δήμους που προβλέπει, αποτελεί κυβερνητικό σχέδιο κατεδάφισης της Αυτοδιοίκησης.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι αναπόσπαστο τμήμα των αντικοινωνικών μέτρων Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για τους δημότες. τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και την κοινωνία γενικότερα.

δείτε επίσης: κεντρικό θέμα
Ύστερα και από τις πρόσφατες συνεννοήσεις για κοινή ημέρα δράσης όλων των αυτοδιοικητικών σχημάτων, καλούμε για τη συζήτηση της τελικής μορφής άμεσων δράσεων για ένα συντονισμένο ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και για μακροχρόνιο συντονισμό ώστε να αποκρούσουμε τις επιπτώσεις μετά την ψήφισή του από τη Βουλή.

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια συντονισμού για την απόκρουση του συγκεντρωτικού και αυταρχικού Καλλικράτη.


* http://anoihtipoli.gr/anakoinoseis/synantisi-aytodioikiton-schimaton-kai-ergazomenon-ota-sto-elliniko

Η Ανοιχτή Πόλη είναι μια δημοτική κίνηση που δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2006 και στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, όπου συμμετείχε με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ψηφίστηκε από το 10,52% των δημοτών. Εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων από 4 δημοτικούς συμβούλους και από έναν/ μια σύμβουλο σε κάθε ένα από τα αντίστοιχα επτά διαμερισματικά.

                                                    * * *
Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στον απεργό πείνας Χρήστο Κορτζίδη

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνει ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι είναι "αγώνας του απλού δημότη, του απλού πολίτη, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης -ΔΝΤ". Χθες ο Αλ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Αλ. Φλαμπουράρη και Θ. Γκοτσόπουλος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελληνικού, ο οποίος, ως γνωστόν, βρίσκεται στη 15η μέρα απεργίας πείνας διαμαρτυρόμενος για το "καταστροφικό για την Αυτοδιοίκηση σχέδιο Καλλικράτης".
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, είναι "ένα σχέδιο που σημαίνει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ένα σχέδιο που σημαίνει δήμοι ακόμα περισσότερο ξεκομμένοι από τις ανάγκες του πολίτη, ένα σχέδιο που σημαίνει αυτοδιοίκηση δίχως πόρους και δυνατότητες". Αναφερόμενος στη μορφή αγώνα που επέλεξε ο κ. Κορτζίδης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι απολύτως αντίστοιχη με την ακραία επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός τούτες τις μέρες από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διεθνή τρόικα.


*από την εφημ. "Η ΑΥΓΗ" http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=542468


                                                            * * *

Η απεργίας πείνας του Χρ. Κορτζίδη



Του Θανάση Καρτερού*
Το Ελληνικό το ανακάλυψαν πολλοί πριν από τρία χρόνια, όταν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι έκαναν αυτό που τώρα διαφημίζει ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός: Έδωσαν μια δύσκολη μάχη για πέσουν τα συρματοπλέγματα που χώριζαν τις παραλίες από τους πολίτες. 24 μέρες απεργίας πείνας του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, πρωτοφανής συμπαράσταση από φορείς και πολίτες, δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και φυσικά η αποφασιστική κινητοποίηση των κατοίκων κατάφεραν τότε να αποσπάσουν από τα δόντια των καταπατητών ένα τουλάχιστον κομμάτι παραλίας.
Τώρα, και ενώ οι παραλιοφάγοι ακόμα σέρνουν τον δήμαρχο στα δικαστήρια, η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε να καταργηθεί το «μικρό γαλατικό χωριό». Κι αναρωτιέσαι: Είναι πιο ανίκανοι απ' όντι φαίνονται ή πιο πονηροί απ' όντι δείχνουν; Σταματάει η φαντασία τους στην κατεδάφιση της κατεδαφισμένης Φαντασίας ή θέλουν να ξεμπερδεύουν με έναν ανυπάκουο δήμο και μια ανυπάκουη δημοτική αρχή, η οποία αντιστέκεται και στον "Καλλικράτη" και στην πολιτική των απάνθρωπων μέτρων και στους καταπατητές; Μήπως οι τελευταίοι, καπάτσοι και αδηφάγοι, διαθέτουν ακόμα διασυνδέσεις και κανάλια επιρροής;
Το βέβαιο είναι ότι σήκωσαν χέρι στο Ελληνικό. Και ξεσήκωσαν το Ελληνικό… Αποτέλεσμα; Δέκατη έβδομη μέρα σήμερα απεργίας πείνας του δημάρχου. Ο οποίος καταγγέλλει την απόπειρα κατάργησης του δήμου, επικαλείται τη θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων, ζητά να γίνει δημοψήφισμα και να αποφανθούν οι δημότες, έχει στο πλευρό του τους τοπικούς φορείς, ακόμα και την Εκκλησία, ενώ το Ελληνικό γίνεται και πάλι το κέντρο μιας ευρύτερης κινητοποίησης, «μια σπίθα στη φωτιά» της αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα. Και καλό είναι να ξέρει ο Ραγκούσης ότι στην περίπτωση του «πεισματάρη» Κορτζίδη δεν είναι χρυσός ούτε η επίσημη σιωπή ούτε η ανεπίσημη επιβολή σιωπητηρίου.
Εκείνοι που κατηγορούν τον δήμαρχο για «ακρότητες» γιατί δεν κάνουν τον κόπο να πάρουν τη γνώμη όσων ζουν στο Ελληνικό; Εκείνοι που κρατάνε για τον εαυτό τους το «ευρύ πνεύμα» και καταλογίζουν στους άλλους στενότητα και τοπικισμό, γιατί δεν δέχονται την προσφυγή στην ετυμηγορία των πολιτών; Εκείνοι, τέλος, που παντού ανακαλύπτουν συντεχνίες, πώς αγνοούν τη συντεχνία των καταπατητών και των συμφερόντων της νύχτας, με τους οποίους το Ελληνικό βρίσκεται σε ανειρήνευτο πόλεμο; Θέλετε, αλήθεια, κύριε Παπανδρέου, ελεύθερες παραλίες; Τότε μην φυλακίζετε το Ελληνικό…

* Ημερομηνία δημοσίευσης στην εφημ. "Η ΑΥΓΗ" : 15/05/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...