............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΔΕΔΥ: «Ερχεται κοινωνική έκρηξη»

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ...................................................... «Ο λαός σε λίγο  θα αρχίσει να πεινάει»,
 δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ανώτατης δημοσιο-ϋπαλληλικής οργάνωσης Ηλίας Ηλιόπουλος.

Απεργία στις 16 Μαρτίου
κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

«Θα βρεθούμε στους δρόμους με όλες μας τις δυνάμεις», ήταν η πρώτη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ πριν ακόμη ανακοινωθούν επίσημα τα νέα μέτρα. «Εφοδος» στο Μαξίμου από συνταξιούχους. Στο δρόμο και οι καθηγητές 12:47

«Θα βρεθούμε στους δρόμους με όλες μας τις δυνάμεις. Φοβάμαι ότι θα υπάρχει κοινωνική έκρηξη», ήταν η πρώτη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ πριν ακόμη ανακοινωθούν επίσημα τα νέα μέτρα.
Προειδοποιεί μάλιστα με νέες κινητοποιήσεις εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για κοινωνική έκρηξη υπό το βάρος των νέων μέτρων.


Μιλώντας στη ΝΕΤ, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού χαρακτήρισε «τραγικά τα μέτρα» και σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα».

Η κ. Σπανού ξεκαθάρισε ότι απέναντι σε αυτές τις αποφάσεις, η ΑΔΕΔΥ μπορεί μόνο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της.
Τόνισε ακόμη ότι τα μέτρα δεν θα έχουν επιπτώσεις μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους ή στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα υποστεί πλήγμα και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Μονομερή και χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.


Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος μεταξύ άλλων υποστήριξε
πως «για άλλη μία φορά τα κορόιδα πληρώνουν».


"Σφαγιάζονται δικαιώματα"

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που συναντώνται με τον πρωθυπουργό την ώρα που εκείνος ανακοινώνει μέτρα «σε βάρος της εργατικής τάξης, σφαγιάζοντας τα δικαιώματά της», και καλεί σε αγώνα και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του.

To ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα πορείες στην πλατεία Ομόνοιας, στο Μετρό Αγίου Αντωνίου, στον σταθμό ΗΣΑΠ στα Πευκάκια και τη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» και στο Μετρό της Δάφνης.Το ΠΑΜΕ διοργανώνει, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 18:00 στην πλ. Συντάγματος.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά μέτρα διοργανώνει την ίδια ώρα στα Προπύλαια το δίκτυο των συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Εφοδος» στο Μαξίμου από συνταξιούχους

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην πορεία των Συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό που είχε δημιουργήσει η αστυνομία και να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου έξω από το οποίο βρίσκονται αυτή την ώρα.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν υπήρξε σύγκρουση, γιατί οι εντολές ήταν να μην αντιμετωπιστούν οι συνταξιούχοι δυναμικά, γι'αυτό και στο φραγμό είχαν τοποθετηθεί γυναίκες αστυνομικοί.
Στο δρόμο οι καθηγητές

Παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ανακοινώσει και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Επίσης στάση εργασίας έχουν προγραματίσει μεταξύ 11 και 3 οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

*από το: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=10493127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...