............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

"ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!"



Συνέντευξη Τύπου  Ζάππειο Μέγαρο
30.09.2009




Θα υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον. Δεν θα κρυφτούμε, ούτε θα αποποιηθούμε τις ευθύνες μας. Λειτουργώντας με διαφάνεια και λογοδοσία, δίνουμε, από την πρώτη μέρα, το σήμα της αλλαγής, αλλαγής αντίληψης και νοοτροπίας.







  ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ «ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ» ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

Τι έκαναν, πώς διόγκωσαν τα φορολογικά βάρη στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

- Δεν τιμαριθμοποίησαν τη φορολογική κλίμακα.

- Αύξησε το ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους.

- Κατήργησαν την έκπτωση φόρου λόγω καταναλωτικών δαπανών.

- Κατήργησαν τον κατώτερο φορολογικό συντελεστή του 15%.

- Το αφορολόγητο όριο έχει «παγώσει» από το 2007.

- Αύξησαν στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα ποτά και στα τσιγάρα, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, το τέλος κινητής τηλεφωνίας, τα τέλη κυκλοφορίας.

- Επέβαλαν ΕΤΑΚ αφού κατάργησαν τον Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του http://www.facebook.com/l/08ccc;Ο.Ο.Σ.Α.

- Η Ελλάδα είναι η χώρα μέλος του ΟΟΣΑ με το υψηλότερο φορολογικό βάρος μετά την Ουγγαρία.

- Μιάμιση φορά μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση σήμερα σε σχέση με το 2004 για ένα ζευγάρι μισθωτών με δύο παιδιά (τυπική ελληνική οικογένεια), όπου ο ένας σύζυγος λάμβανε τον μέσο μισθό στην οικονομία και ο άλλος σύζυγος το 67% του μέσου μισθού κατέβαλαν ως φόρο εισοδήματος το 6,5% των ακαθάριστων αποδοχών τους, το 2008 έφθασαν να καταβάλουν το 9,2%!

- Τέσσερις φορές μεγαλύτερη φορολόγηση σήμερα σε σχέση με το 2004 για ένα χαμηλόμισθο άγαμο φορολογούμενο, ο οποίος λαμβάνει το 67% του μέσου μισθού. Επιβαρυνόταν με φόρο εισοδήματος ίσο με το 1% των ακαθάριστων αποδοχών του, ενώ το 2008 έφθασε να «χάνει» λόγω του φόρου εισοδήματος το 4,1% των ακαθάριστων αποδοχών του!

- Μιάμιση φορά μεγαλύτερη επιβάρυνση σήμερα σε σχέση με το 2004 για ένα ζευγάρι μισθωτών που λαμβάνουν και οι δύο τον μέσο μισθό. Επιβαρύνονταν με φόρο εισοδήματος που ανερχόταν στο 7,1%, ενώ το 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 10,3%!

Ποιους θεωρεί οι Ν.Δ. «υψηλόμισθους» σύμφωνα με τα σποτ της

1. Σε σποτ της η Ν.Δ. ανακοινώνει ότι θα παγώσει τους μισθούς για τους υψηλόμισθους του Δημοσίου, όπως έκαναν το 2009. Σε ποιους πάγωσαν τους μισθούς το 2009; Στους μισθωτούς πάνω από 23.800 ευρώ. Αυτό είναι, τα 1.700 ευρώ επί 14, πάνω από τα οποία παγώνουν οι μισθοί. Αυτοί είναι οι υψηλόμισθοι για τη Νέα Δημοκρατία! Τώρα καταλάβαμε γιατί έχει τσακίσει όλο αυτό τον κόσμο με φόρους όλα αυτά τα χρόνια. Τους θεωρεί όλους υψηλόμισθους.

2. Μάθαμε επίσης από τα σποτ της Ν.Δ. ότι οι συνταξιούχοι με υψηλά εισοδήματα είναι αυτοί που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 15.400 ευρώ. Δηλαδή, 1.100 ευρώ επί 14 είναι 15.400. Αυτοί είναι οι συνταξιούχοι με υψηλά εισοδήματα!

3. Αποκαλύπτεται πλέον όλη η υποκρισία της Ν.Δ. όταν μας απευθύνει ερωτήματα για τους φόρους στα μεσαία εισοδήματα και ποιο είναι το μεσαίο εισόδημα». Η Ν.Δ. αποκαλύπτει πολύ απλά και μ' ένα σποτ, ποιους θεωρεί ότι έχουν τα υψηλά εισοδήματα σ' αυτή τη χώρα: τους ανθρώπους με πάνω από 1.700 ευρώ, τους συνταξιούχους με πάνω από 1.100!

Οι δικές μας ξεκάθαρες κουβέντες

1. Για εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ: Όλοι αυτοί, θα δουν μείωση γιατί θα υπάρξουν ενδιάμεσοι συντελεστές. Αυτό σημαίνει προοδευτική ενιαία φορολογική κλίμακα. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 8.200.000 φορολογούμενοι. Από αυτούς, οι 7.800.000 έχουν εισοδήματα κάτω από 30.000 ευρώ.

2. Για εισοδήματα από 30.000 μέχρι 75.000 ευρώ: Σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 35%. Εμείς έχουμε μιλήσει για μια προοδευτική κλίμακα, άρα θα υπάρξουν περισσότερα κλιμάκια. Άρα, και αυτοί θα δουν μια μείωση της φορολογίας τους, εκτός βεβαίως εάν έχουν εισοδήματα από μερίσματα που θα αυξήσουν το φορολογικό τους βάρος.

3. Εισοδήματα πάνω από 75.000 ευρώ: Ο φορολογικός συντελεστής είναι 40%. Εκεί θα υπάρχει αύξηση της φορολογικής υποχρέωσης, στο βαθμό που υπάρχουν μερίσματα που αυξάνουν το συνολικό εισόδημα των πολιτών αυτών.

- Συμπέρασμα: Με το ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φορολογουμένων, μέχρι και το 90%-95%, θα δει σταθερότητα ή μείωση του φορολογικού του βάρους.

- Δεν θα αυξήσουμε φορολογικούς συντελεστές και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων φορολογουμένων θα δουν μειώσεις ή σταθερότητα στη φορολογική τους υποχρέωση.

4+1 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ: ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ «ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΠΟΣΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΚΡΥΦΑ;


4+1 ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ: ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ «ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ» ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΣΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΝΤΩΝΑΡΟ...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟ 2004 ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΡΥΦΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. ΑΠΛΑ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΑΠΛΑ «ΜΕΤΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ»...
--------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...