............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Oι εξαγγελίες των έργων και των προγραμμάτων υπαγορεύονται από προεκλογικές σκοπιμότητες,



Ικανοποιημένος ο Ν. Κακλαμάνης

Έντονες οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας


ΑΠΕ Αθήνα: Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Γ. Σουφλιά, χρεώνοντας στην κυβέρνηση «αποσπασματική αντιμετώπιση και αναξιοπιστία».

Ικανοποιημένος δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Πιο συγκεκριμένα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης τόνισαν ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αττικής βασίζεται στον πρωθύστερο σχεδιασμό και στην αποσματικότητα.
«Ο κ. Σουφλιάς, στο 6ο έτος της θητείας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ανακάλυψε το νέο «αθηναϊκό όραμα», αφού μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με τον σφαιρικό σχεδιασμό της Αττικής και ειδικότερα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής », δήλωσαν χαρακτηριστικά κατηγορώντας την κυβέρνηση για «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλήθειας».
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υιοθέτησε την αποσπασματική παρουσίαση των απόψεων, των επιλογών και των πολιτικών της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ανακοινώσεις της για την δημοπράτηση μέσα σε ένα μήνα ‘των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής’. »

Δηλαδή, πριν την επικαιροποίηση και την ψήφιση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής προχωρά στην δημοπράτηση έργων μείζονος σημασίας, που θα έπρεπε να ακολουθήσουν την οριστικοποίηση και την συμφωνία γύρω από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.»

Το ΥΠΕΧΩΔΕ παρουσιάζει σχέδια και προγράμματα δημοσίων έργων και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, για τα οποία δεν υπάρχει διασφαλισμένη η αναγκαία χρηματοδότηση».

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσαν μάλιστα ότι οι εξαγγελίες των έργων και των προγραμμάτων υπαγορεύονται από προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως και οι υποσχέσεις «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, ενώ τόνισαν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.Καλούν μάλιστα τον υπουργό να παρατείνει τον χρόνο της διαβούλευσης, «αφού ουσιαστικά η περίοδος έως 15-09-09 καλύπτεται από το Πάσχα, τις Ευρωεκλογές και τις καλοκαιρινές διακοπές».
Την ικανοποίησή του για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε μια κυβέρνηση και ένας υπουργός που τόλμησαν να προχωρήσουν στην αναθεώρηση-επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, ώστε να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...