............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι στο πρώτο «crash test» της κακοκαιρίας με τον κρατικό μηχανισμό!

Χιονιάς μέχρι την Τετάρτη!
Των ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΠΑ-ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ*
Πρώτο «crash test» για τον κρατικό μηχανισμό: Προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο δίνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συνθήκες ολικού παγετού, χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι στο πρώτο «crash test» της κακοκαιρίας με τον κρατικό μηχανισμό! Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, περιφέρειες, νομαρχίες, δήμοι, αστυνομία, τροχαία και πυροσβεστική δήλωναν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα θα είναι εντονότερα.
*Το Κέντρο Επιχειρήσεων επικεντρώνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η εντολή είναι να παραμείνει ανοιχτό, ώστε να μην επαναληφθούν καταστάσεις του παρελθόντος, με εγκλωβισμένους οδηγούς να περιμένουν για ώρες μέχρι να φτάσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Ηδη από χθες λειτουργούν κέντρα διοίκησης αυτοκινητοδρόμου κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου ΠΑΘΕ και συγκεκριμένα σε Αττική, Τρίπολη, Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη. Στα κέντρα αυτά υπάλληλοι της Γενικής Προστασίας παρέχουν βοήθεια σε όποιον χρειαστεί και διευκολύνουν τα αυτοκίνητα.
*Επίσης λειτουργούν υποσταθμοί κατά μήκος του εθνικού δικτύου, όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες οι επιχειρησιακές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ απαγορεύθηκε η κίνηση των βαρέων οχημάτων.
*Με έκτακτες ανακοινώσεις της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν τις δύσβατες περιοχές και να ελέγχουν τα δίκτυα ύδρευσης των πολυκατοικιών τους, αφού η θερμοκρασία έχει κατέβει σε πολλές περιοχές κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Σε ό,τι αφορά τα δημόσια μέσα μεταφοράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών και Επικοινωνιών Σ. Σιμόπουλο, δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει.
*Η κακοκαιρία είναι έντονη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα και η ΕΜΥ είχε προβλέψει ότι θα χιονίσει στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπως επίσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χθες σημειώθηκαν πολικές θερμοκρασίες στη ΒΔ Ελλάδα, από -15οC το πρωί και έφθασαν στους -3οC το μεσημέρι, που χαρακτηρίζονται ολικός παγετός. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφθασαν από χθες το απόγευμα και στην Αττική και σήμερα χιονίζει σε πολλές περιοχές της Αθήνας κυρίως στα βόρεια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Προτεραιότητα στο επαρχιακό δίκτυο
*Από τη Νομαρχία Αθηνών, η προτεραιότητα δίνεται στο επαρχιακό δίκτυο, συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου βρίσκεται στα βόρεια προάστια (Κηφισιά, Πεντέλη κ.λπ.). Στις αποθήκες της νομαρχίας βρίσκονται 1.500 τόνοι αλάτι, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της νομαρχίας.
*Είναι όμως η πρώτη χρονιά που δεν δίνει αλάτι στους δήμους. Σύμφωνα με τη Χαρούλα Κεφαλίδου, αναπληρώτρια νομάρχη Αθηνών: «Οι δήμοι έχουν ενημερωθεί γραπτώς από τον Σεπτέμβρη ότι πρέπει να αγοράσουν το αλάτι που απαιτείται. Δεν είναι αρμοδιότητα της νομαρχίας να μοιράζει το αλάτι», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση που ένας δήμος δεν έχει προμηθευθεί αλάτι τότε, όπως μας ανέφερε η Χ. Κεφαλίδου, θα απευθυνθεί στην περιφέρεια.
*Με εντολή του νομάρχη Αθηνών Γ. Σγουρού, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας (τηλ. επικοινωνίας: 210/6984940 & 6984950) έχει παραμείνει σε επιφυλακή μέχρις ότου περάσει η κακοκαιρία. Η απόφαση για το αν και ποια σχολεία θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, καθώς και από την επικοινωνία που θα έχει αύριο το πρωί ο νομάρχης Αθηνών με τους διευθυντές των σχολείων.
*Ο διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ Δ. Ζιακόπουλος προβλέπει για αύριο ισχυρούς παγετούς, που θα είναι άκρως επικίνδυνοι για τις μετακινήσεις, αλλά και για τις γεωργικές καλλιέργειες. Το θερμόμετρο θα κινηθεί στην Αττική από -4οC έως +2οC. Από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή θα επικρατήσει ήπιος καιρός, ενώ δεν αποκλείεται η εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων μέχρι τα μέσα Μαρτίου.



χρήσιμοι σύνδεσμοι
* πρόγνωση καιρού για όλη την Ελλάδα

* Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Eλευθευροτυπία - 17/02/2008

2 σχόλια:

Yellow Kid είπε...

Οταν κάποιος σας έδειχε το αυτό το υπέροχο χιόνι εσέις κοιτάτε το κρας τεστ!

Ζηταμε περισσότερες μερες χίονι!

Yellow Kid είπε...

ΥΓ
Μεχρι την Τετάρτη λοιπόν;
Τι ωραια!

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...