............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Στα όρια της φτώχειας, ζουν το 21% των Ελλήνων στο σύνολο του πληθυσμού

βάσει στοιχείων που αναθεωρήθηκαν την 1η Φεβρουαρίου 2008

Εχουμε την υψηλότερη φτώχεια (21%) και όσα δίνουμε για αντιμετώπισή της πάνε... στράφι (9%)
Δεν ζεις με κάτω από 1.183 ευρώ στην Ελλάδα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
Ψίχουλα προσφέρει το ελληνικό κοινωνικό κράτος στους πολίτες του, με αποτέλεσμα να έχει η Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό εργαζόμενων νοικοκυριών που ζουν στα όρια της φτώχειας στην Ευρώπη των 27 και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά όσον αφορά τα παιδιά.
Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης (2008) για την κοινωνική προστασία και ενσωμάτωση στην Ε.Ε. που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 14% των νοικοκυριών στα οποία εργάζεται τουλάχιστον ένα άτομο στην Ελλάδα ζουν στα όρια της φτώχειας (8% στην Ε.Ε.). Μετά την Ελλάδα ακολουθεί η Πολωνία (13%), η Πορτογαλία και η Λετονία (11%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Τσεχία (3%), καθώς και η Δανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Φινλανδία (4%).Το ποσοστό των παιδιών που ζουν σε τέτοια νοικοκυριά ανέρχεται στο 17% στη χώρα μας και είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά την Πολωνία (22%), την Πορτογαλία (21%), την Ισπανία (20%) και τη Λιθουανία (19%).
Πού πάνε τα λεφτά;
Αυτό, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι το ελληνικό κοινωνικό κράτος παίζει σχεδόν μηδαμινό ρόλο μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση. Οι κοινωνικές παροχές μειώνουν το ποσοστό φτώχειας μόνο κατά 9% στο σύνολο του πληθυσμού και 8% όσον αφορά τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών. Και οι δύο επιδόσεις είναι οι χειρότερες στην Ε.Ε.
Ο μέσος κοινοτικός όρος των επιπτώσεων των κοινωνικών παροχών στη μείωση του ποσοστού φτώχειας είναι 38% για το σύνολο του πληθυσμού και 42% για τα παιδιά.
Το υψηλότερο ποσοστό μείωσης της φτώχειας από κοινωνικές παροχές στο σύνολο του πληθυσμού βρίσκεται στη Σουηδία (59%). Ακολουθούν η Δανία (57%), η Φινλανδία και η Τσεχία (55%).
Στο σύνολο του πληθυσμού, το 21% των Ελλήνων ζουν στα όρια της φτώχειας, βάσει στοιχείων που αναθεωρήθηκαν την 1η Φεβρουαρίου 2008.
Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία βελτίωση σε σχέση με τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά το 24% της Λετονίας.
Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 16%.Κι από πάνω... Flexicurity
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, ο μέσος μηνιαίος μισθός μιας τετραμελούς οικογένειας (2 ενήλικοι και 2 παιδιά) στην Ελλάδα για να μη βρεθεί στα όρια της φτώχειας πρέπει να ανέρχεται σε 1.183,4 ευρώ. Το ποσό αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα... Τα στοιχεία της Κομισιόν αποδεικνύουν επίσης πόσο ύποπτα είναι τα σχέδια περί εφαρμογής της Flexicurity στην ελληνική αγορά εργασίας, όταν δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος...

*από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...