............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

Δέκα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑΔέσμη προτάσεων από τον Αλέκο Αλαβάνο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


Δέκα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Δέσμη προτάσεων από τον Αλέκο Αλαβάνο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

ΑΠΕ
O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος
Αθήνα


Προηγούμενο άρθρο:
Επικοινωνιακό τέχνασμα τα περί «ασύμμετρης απειλής» κατά τον Αλ.Αλαβάνο (27/8/2007)


Πρόταση δέκα σημείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές κατάθεσε με επιστολή του προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και τους καλεί να δεσμευθούν προεκλογικά, ώστε μετεκλογικά να στηριχθούν από όλους.
Στην επιστολή του ο Αλ.Αλαβάνος, επιστολή που κοινοποίησε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί την πρότασή του, όπως και άλλων, για συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από τις πυρκαγιές, σε άμεση και μακροπρόθεσμη βάση.

Οι προτάσεις
Πρώτο: Στήριξη των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος για την προστασία των δασών. Απόσυρση της πρότασης της ΝΔ για αναθεώρησή τους.
Δεύτερο: Εφαρμογή, με βάση τις σημερινές συνθήκες, των κεντρικών υποδείξεων του ομόφωνου πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής του 1993, ιδιαίτερα για τη δημιουργία Συντονιστικού Φορέα Δασοπυρόσβεσης.
Τρίτο: Κατάργηση του Νόμου 2612 του 1998 και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποβαθμίζει την πρόληψη, τη διαχωρίζει από την καταστολή, περιθωριοποιεί την Δασική Υπηρεσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δασοπυροσβέστες που πρέπει να μονιμοποιηθούν.
Τέταρτο: Κατάργηση του Νόμου 3208 του 2003 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που οι ρυθμίσεις του κρίνονται συνεχώς αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο Επικρατείας, που ακυρώνει τους υπάρχοντες δασικούς χάρτες και στηρίζει τις ενέργειες για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.
Πέμπτο: Άμεση μείωση των κρατικών δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς κατά 25% και μεταφορά των πόρων σε ένα προωθημένο σύστημα υποδομών για την πρόληψη και την δασοπυρόσβεση.
Έκτο: Κατεπείγον πρόγραμμα, με αίτηση οικονομικής και τεχνικής συνδρομής προς τον ΟΗΕ, την UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων, για την αρτιότερη δυνατή αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην Αρχαία Ολυμπία, χώρου που θα ολοκληρωθεί πριν την τελετή της αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Έβδομο: Αναθεώρηση όλου του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως και των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων, με ένα Ειδικό Πρόγραμμα 2007-2013 για την οικολογική και οικονομική αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, με προτεραιότητα τη δημιουργία συνθηκών για την παραμονή των νέων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Όγδοο: Ίδρυση Υπουργείου Περιβάλλοντος, κατάργηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης όπως συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ένατο: Κατάργηση των Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.
Δέκατο: Εθνικοποίηση των δασών, με εν ανάγκη χρήση υποχρεωτικών και οριστικών απαλλοτριώσεων, ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό του δασικού κτηματολογίου.

Επίσκεψη στη Νότια Εύβοια
Τις καμένες περιοχές της Νότιας Εύβοιας επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αλέκος Αλαβάνος. Κατά την επίσκεψή του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη δήμαρχο Ταμυνέων Κατερίνα Καράπα και τη δήμαρχο Στυρέων Σοφία Μούτσου.

Ο Αλ.Αλαβάνος δήλωσε πως η παρέμβαση των τοπικών αρχών, αν και σε συνθήκες πλήρους έλλειψης υποδομής και πρόληψης, ήταν σημαντική.
Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε το λάθος της κυβέρνησης να μην δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να έχουν το δικό τους πυροσβεστικό στόλο ώστε να προλάβουν τη φωτιά.
Παράλληλα, επέρριψε σε αυτή ευθύνες για την απραξία της σε αιτήματα των τοπικών αρχών, όπως το να προστατευθούν από το δίκτυο της ΔΕΗ που με τους σπινθήρες του προκαλούνται πυρκαγιές.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τα σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί να ξαναχτισούν ολοκληρωτικά με δαπάνες τους κράτους και ταυτόχρονα να καλυφθούν τα έσοδα των αγροτών, των οποίων καταστράφηκαν οι καλλιέργεις, που θα έπαιρναν από την παραγωγή τους.

«Γενικά νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι και την πολιτική και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τη σχέση που έχουμε με τη φύση» συμπλήρωσε ο κ.Αλαβάνος.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μπούρου δήλωσε ότι «τώρα καταγράφουμε τις ζημιές, χαράζουμε το μέλλον, με αισιοδοξία και επανδρώνουμε τους πυροσβεστικούς στόλους μας.

»Καταλάβαμε ότι η δυνατότητα που έχει ο κάθε κρατικός μηχανισμός είναι περιορισμένη. Είναι ώρα να επιλύουν τα προβλήματά τους μόνοι τους οι δήμοι όταν παρουσιάζονται και να μην περιμένουν την παρέμβαση έξωθεν».

Πορεία στις 4 Σεπτεμβρίου
Εν τω μεταξύ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης και Πρόληψης, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν διαδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μμ, στα Προπύλαια για τις φωτιές που κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον και στοίχισαν πολλές ζωές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...