............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων. - Σε δρόμους και πλατείες οι Γιαννιώτες όλη τη νύχτα…

Κοινωνία

Δεκάδες οι σεισμικές δονήσεις

Μικρές ζημιές στο οδικό δίκτυο
Ο εγκέλαδος συνεχίζει να σείει την περιοχή των Ιωαννίνων.
Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ακατάπαυστα. Στα 5 Ρίχτερ ο τελευταίος που σημειώθηκε στις 6:40 π.μ.Οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών ξενύχτησαν έξω απο τα σπίτια τους.Πολλοί πήραν τα αυτοκίνητά
Σε δρόμους, πλατείες και πάρκα ξημέρωσαν οι κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι έζησαν μία εφιαλτική νύχτα.
Από τις έντεκα και τέταρτο το βράδυ του Σαββάτου, ο νομός ζει στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, με την ανησυχία να είναι έντονη και όλους τους αρμόδιους να συνιστούν ψυχραιμία.
Σε οκτώ ώρες περίπου, έχουν καταγραφεί πάνω από εβδομήντα σεισμικές δονήσεις, αρκετές μεταξύ τεσσάρων και πέντε Ρίχτερ. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, σημειώνουν οι σεισμολόγοι, ενώ το Γεωδυναμικό νωρίς το πρωί, διόρθωσε το μέγεθος του πρώτου σεισμού, ο οποίος δίνεται πλέον στα 5,3 Ρίχτερ. 
Κανένας δεν θυμάται κάτι ανάλογο στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι που έμειναν άυπνοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, τονίζοντας ότι ασφαλείς εκτιμήσεις θα μπορούν να γίνουν μέσα στο επόμενο 48ωρο.
Από τους σεισμούς προκλήθηκα μικροζημιές, έχουν αντιμετωπιστεί τα περισσότερα προβλήματα από καταπτώσεις στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο, ενώ το καλό νέο είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί και σοβαρές ζημιές σε σπίτια.
drom p11
Η σεισμική ακολουθία:
Ώρα 00:15 – Αυτή την ώρα, καταγράφονται μετασεισμοί ασθενέστεροι του αρχικού, από 1,7 ως 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Ώρα 00:35 – Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται, πριν λίγα λεπτά σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 2,2 – 2,5 και 2,6 βαθμών της κλίμακας Richter.
Ώρα 01:38 – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται ασθενέστεροι. Την προηγούμενη μία ώρα υπήρξαν σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,4 & 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή του επίκεντρου.
Ώρα 02:06 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,1 R.
Ώρα 03:09 – Νέος σεισμός μεγέθους 4,5 R.
Ώρα 03:41 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 R.
Ώρα 03:47 – Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,5 R. Ξεπέρασαν τους είκοσι οι μετασεισμοί.
Ώρα 04:16 – Νέος σεισμός 3,7 R.
Ώρα 05:18 – Νέος σεισμός 4,0 R.
Ώρα 05:21 – Νέος σεισμός 4,8 R. Οι περισσότεροι από τους μετασεισμούς εκδηλώνονται σε μικρό εστιακό βάθος, στα 5 χλμ. από την επιφάνεια.
Ώρα 05:37 – Από τη στιγμή του αρχικού σεισμού, μέχρι αυτή την ώρα, σημειώθηκαν περισσότερες από 70 σεισμικές δονήσεις πάνω από 2 R
Ώρα 06:40 – Νέος σεισμός 4,9 R.

_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...