............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Χρωστάνε στον δήμο ακόμα και τα δέντρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

plateia-kotzia-dimarxeio.jpg

Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών 
είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο | EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Από τη στιγμή που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, για λόγους προφανούς δικαιοσύνης και επιείκειας ο δήμος δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό, όπως άλλωστε, το τονίζω, δεν έχει κάνει μέχρι τώρα». Αυτό ανέφερε στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος, ταυτόχρονα, όπως ενημερώνει το περιβάλλον του, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο, προκειμένου να καταθέσει μια συνολική πρόταση τροποποίησης του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Οι υφιστάμενες διατάξεις του Κώδικα διαμορφώνουν ένα δεσμευτικό για τους ΟΤΑ πλαίσιο, υποχρεώνοντας τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη να εκκινούν διαδικασίες είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, οι οποίες, από το στάδιο των προειδοποιήσεων, δύνανται να εξελιχθούν σε μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Αυτή τη στιγμή οι οφειλέτες του δήμου ανέρχονται σε 1.150.000, με τις βεβαιωμένες οφειλές τους από 20 χρόνια πριν έως σήμερα να υπολογίζονται σε 330 εκατ. ευρώ, ποσά που προκύπτουν κυρίως από μικροδραστηριότητες (όπως κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, παραβάσεις για τραπεζοκαθίσματα κ.ά.).
Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής, οι εκκρεμείς υποθέσεις προγράμματος πλειστηριασμών είναι 116 για το 2016 και 10 για τον Οκτώβριο.
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν αφορούν πρώτη κατοικία», δηλώνουν τα αρμόδια στελέχη.
Τονίζουν, όμως, κατηγορηματικά ότι κανένας πλειστηριασμός δεν έχει εκτελεστεί στη διάρκεια της 20ετίας.
Αφ’ ενός μεν, εξηγούν, ο δήμος εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον οφειλέτη, με το ποσοστό όσων δεν προσέρχονται σε ρύθμιση να είναι μικρό, αφ’ ετέρου, αν και κοινοποιούν το πρόγραμμα πλειστηριασμού, δεν εξαντλούν τα βήματα που προβλέπει ο νόμος.
Δηλαδή, ούτε αναθέτουν τον φάκελο της υπόθεσης σε συμβολαιογράφο ούτε προχωρούν στις άλλες τυπικές ενέργειες που προβλέπονται για τον πλειστηριασμό.

Κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Ο δήμαρχος τονίζει σε κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών ότι χρειάζονται κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προκρίνοντας ως μόνη λύση όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας την υπαγωγή και των οφειλετών του Δημοσίου στον νόμο που διέπει τα χρέη προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με το επιτελείο του, προτίθεται να παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών 3+1 προτάσεις:
■ Να ανέβει τουλάχιστον στα 5.000 ευρώ -από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα- το όριο οφειλών πάνω από το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο.
■ Να εξαιρεθεί ρητά η πρώτη κατοικία.
■ Να έχει ο οφειλέτης τη δυνατότητα εξόφλησης του 25% των χρεών -από ολική εξόφληση που ισχύει σήμερα- ώστε να αρθεί η δέσμευση του λογαριασμού καταθέσεων.
■ Να εφαρμοστούν μέτρα δημοτικής ενημερότητας. Δηλαδή να μην εκδίδονται πιστοποιητικά σε οφειλέτες, πρόταση που έχει στόχο να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για την εξόφληση ιδίως μικρών οφειλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι υποτιμούν το ιδιωτικό χρέος και χαϊδεύουν αυτιά;
Ο καβγάς για τους πλειστηριασμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...