............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ. Το νερό αποτελεί πηγή ζωής και όχι κερδών



Η Τρόικα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης απαίτησε την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στις εταιρείες που θα εκχωρηθούν είναι και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) διαθέτοντας το 27% (από 61% που κατέχει σήμερα).
Η ΕΥΔΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού. Εξυπηρετεί το λεκανοπέδιο της Αττικής και έχει περίπου 4.300.000 πελάτες (2.020.000 συνδέσεις).
Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου 53 εκατ. ευρώ (χρηματιστηριακή αξία) σε ιδιωτικά κεφάλαια συνδέεται άμεσα με την εκχώρηση του management, την αύξηση της τιμολογιακής πολιτικής και την ταυτόχρονη αύξηση των κερδών.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι πηγή ζωής. Συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία και δεν μπορεί να επαφίεται σε πολιτικές που έχουν ως προτεραιότητα και σκοπό μόνο το κέρδος.

Καλούμε το Δήμο της Αθήνας, αλλά και τους άλλους δήμους της Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής, τα κόμματα και τους βουλευτές τους, να μην επιτρέψουν ένα τέτοιο ξεπούλημα σε βάρος των πολιτών και να σταματήσουν μια τέτοια εξέλιξη. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής να μελετήσουν την αγορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ.

 Δημοσιεύτηκε 31/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...