............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Γιατί σφάζεται η πλουσιότερη οικογένεια της Ελλάδας που έχει περιουσία 720 εκατ. ευρώ

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ    
Από τον Δημήτρη  Κατακουζηνό
-Ιούλιος 19, 2017
 

Η οικογένεια Καρέλια είναι μία από τις πλουσιότερες οικογένειες στην Ελλάδα. Η αποτίμηση της εταιρείας τους, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, ανέρχεται στα 828 εκατ. ευρώ.
Τα αδέλφια Ανδρέας και Ευστάθιος κατέχουν περίπου το 42% των μετοχών της εταιρείας Καρέλια αξίας 320 εκατ. ευρώ και η ξαδέλφη τους Ιωάννα και η μητέρα της Μίνα κατέχουν το 45% των μετοχών, αξίας 400 εκατ. ευρώ.
Τα τελευταία χρόνια οι δυο πλευρές βρίσκονται διαρκώς σε πόλεμο. Όμως τις τελευταίες ώρες οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν οδηγηθεί στα άκρα.
Ο Ευστάθιος Καρέλιας, μέτοχος της Καρέλιας Α.Ε.

Σήμερα Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της καπνοβιομηχανίας οι κυρίες Ιωάννα και Μίνα Καρέλια, που ελέγχουν το 45% της εταιρείας απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν τα δικαιώματά πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Oι κυρίες Ιωάννα και Μίνα Καρέλια κατηγορούν τους Ανδρέα και Ευστάθιο Καρέλια που ασκούν τη διοίκηση για περίεργες μεθοδεύσεις μέσω θυγατρικών εταιρειών και αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ζητήματα με τα αποθεματικά της εταιρείας και με τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στην «Καρέλια» από τις τράπεζες.
Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που εκπροσώπησαν τις δύο μετόχους στη Γενική Συνέλευση, εξέδωσαν ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων έχει ως εξής:
Η Ιωάννα Καρέλια του Κωνσταντίνου και η Ασημίνα, χήρα Κωνσταντίνου Καρέλια, ως μέτοχοι της «ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε» συμμετείχαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στην μετ’ αναβολή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε» μετά των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Μιχάλη Δημητρακόπουλου,Θεόδωρου Λύτρα και Αλέξανδρου Σπυρίδωνος ,ως μέτοχοι του 45% (1.251.703 μετοχές) της εταιρείας, για να επιβεβαιωθεί ότι η εταιρεία θα συνεχίσει ενωμένη να αναπτύσσεται ως μία Ελληνική πρωτοπόρος εταιρεία σύμφωνα με τις αρχές των ιδρυτών της.
Με αποκλειστικό γνώμονα και σκοπό την προστασία του εταιρικού συμφέροντος έθεσαν ερωτήματα για την δραστηριοποίηση της εταιρείας μέσω θυγατρικών και για τις συναλλακτικές σχέσεις της μητρικής εταιρείας με τις θυγατρικές της, καθώς και ζητήματα που άπτονται σε χορηγηθέντα δάνεια και στα αποθεματικά της εταιρείας. Η συζήτηση στην Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε πολιτισμένο κλίμα. Οι μέτοχοι Ιωάννα και Μίνα Καρέλια απείχαν από την ψηφοφορία επί του συνόλου των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης, ενδεικτικά έγκριση των αιτήσεων και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα τους κ.λ.π.

Οι μέτοχοι Ιωάννα και Μίνα Καρέλια, αξιοποιώντας τις προβλέψεις του Ν. 2.190/1920, θα ασκήσουν τα δικαιώματά πληροφόρησης, ελέγχου και σύγκλισης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αν κριθεί αναγκαίο για την εξυπηρέτηση του εταιρικού σκοπού και των εργαζομένων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είναι ο έμπειρος και από τους πλέον καταξιωμένους νομικούς της Αθήνας Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...