............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία

  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ   

istanbul-1.jpg

AP Photo/Lefteris Pitarakis

Πολλές διακοπές στα social media (23:43)

Πολλές διακοπές έχουν παρατηρηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Ασθενοφόρα μπροστά από το γενικό επιτελείο (23:41)

Μετά τις πληροφορίες περί χαμηλών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην 'Αγκυρα και το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.
Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Reuters: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη εξουσία της χώρας (23:40)

Σε εξέλιξη βρίσκονται στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Κωνστντινοπούλη και Άγκυρα, ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο Αττατούρκ.
Το γενικό επιτελείο έχει δώσει εντολή οι ένστολοι να φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα. Έχουν φτάσει στρατιώτες στο κεντρικό κτίριο της κεντρικής τηλεόρασης και στην Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών MIT.
Απογειώνονται ελικόπτερα κόμπρα από το αρχηγείο, ενώ είναι άγνωστος εάν ο αρχηγός είναι μέσα σε αυτό.

Τούρκος πρωθυπουργός: «Εξέγερση από μέρος του στρατού» (23:23)

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ μίλησε στα τουρκικά μέσα λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία. Θα ήταν λάθος να χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, υπάρχει εξέγερση από μέρος του στρατού».
«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, αλλά για ανταρσία», ανέφερε. «Θα το τιμωρήσουμε με το σκληρότερο τρόπο», τόνισε, σύμφωνα με το CNN Turk.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τανκς πάνω στις γέφυρες του Βοσπόρου (23:22)

Εικόνες από τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου και μεταδίδουν την πληροφορία ότι στην 'Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.
Στα πλάνα φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Κλειστές από το στρατό οι γέφυρες στον Βόσπορο (23:22)

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Η τουρκική χωροφυλακή έχει μπλοκάρει τις εισόδους στις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης από την ανατολική στην ευρωπαϊκή πλευρά, όπως ανέφεραν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Πληροφορίες ότι υπάρχει πρόβλημα στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών μετέδωσε η ΕΡΤ.
_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...