............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Συναντήσεις της ΕΣΗΕΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ για τις συναντήσεις που πραγματοποιεί με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο κινήσεων του δημοσιογραφικού κόσμου για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιεί η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο των επαφών της για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση με την πρόταση Κατρούγκαλου.
Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί διαδοχικές συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις 15 Μαρτίου αναβλήθηκε, λόγω της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη, καθώς και οι συναντήσεις με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, λόγω υποχρεώσεών τους.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πέραν των ισοπεδωτικών επιπτώσεων που επιφέρει στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αποδομεί πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα και του δημοσιογραφικού κλάδου, πλήττοντας ευθέως την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, με το σχέδιο Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου προωθείται ουσιαστικά η κατάργηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, μέσω της κατάργησης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας, της μετατροπής του δημοσιογράφου σε ελεύθερο επαγγελματία και της εμπορευματοποίησης της είδησης.
Με την απορρόφηση επιμέρους ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σε άλλον φορέα, στον οποίο συνωστίζονται, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, έμποροι, μέτοχοι εταιρειών και εργαζόμενοι, επιχειρείται η υφαρπαγή πόρων και η δήμευση αποθεματικών.
Ταυτόχρονα, όμως, με τη ληστρική αυτή επιδρομή καταργείται ο διακριτός ρόλος της ενημέρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το συνδικαλιστικό δικαίωμα και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις. Απώτερος στόχος και επιδίωξη με τις πολιτικές αυτές, είναι η κατάλυση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων και του δικαιώματος της κοινωνίας για υπεύθυνη ενημέρωση.
Η ΕΣΗΕΑ, μαζί με ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της μέχρι τέλους για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προορίζεται να βάλει «ταφόπλακα» στο δημοσιογραφικό επάγγελμα και στο αγαθό της Ενημέρωσης.

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...