«Ευαγγελισμός»: Στην εφημερία (και όχι μόνο...) του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας συμπυκνώνεται η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, που στέκεται όρθια μόνο χάρη στις προσπάθειες όλου του προσωπικού

   «Ευαγγελισμός»: Ο γίγαντας του ΕΣΥ με τα πήλινα πόδια   

euaggelismos.jpg

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Μισό εκατομμύριο ασθενείς τον χρόνο επισκέπτονται το φημισμένο νοσοκομείο της χώρας

Στην εφημερία (και όχι μόνο...) του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας συμπυκνώνεται η τραγική κατάσταση της δημόσιας υγείας, που στέκεται όρθια μόνο χάρη στις προσπάθειες όλου του προσωπικού.
Ατελείωτες ουρές από ασθενείς και συνοδούς, ακόμη και για τα πιο απλά προβλήματα υγείας, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, μηχανήματα που δουλεύουν διαρκώς στο φουλ.
Και τι έπεται; «Με τα νέα μέτρα του 3ου Μνημονίου θα επιδεινωθεί κατά πολύ η κατάσταση», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου...
«Ενα bypass έξω κοστίζει 10.000 ευρώ. Πού θα βρει ο κόσμος τα χρήματα; Η αναμονή εδώ είναι 4 μήνες», μας λέει η η Κάτια Μεγάλου, μια 35χρονη ειδικευόμενη γιατρός που φέτος τελειώνει την ειδικότητά της και είναι αναγκασμένη να φύγει από το νοσοκομείο.
«Προσλήψεις και καλύτερη οργάνωση είναι τα ζητούμενα», τονίζει η Αριστέα Βλάχου, 47χρονη νοσηλεύτρια που εργάζεται 28 χρόνια στον «Ευαγγελισμό».
«Πολλές φορές, λόγω φόρτου εργασίας, δεν αντιμετωπίζονται αμέσως τα περιστατικά και στην αναμονή υποτροπιάζουν. Μπορεί να εξελίσσεται κάτι εσωτερικά, μια αιμορραγία ή μια σήψη», σημειώνει η ίδια.
«Την τελευταία τριετία φτάνουν στο νοσοκομείο άνθρωποι σε απόγνωση, ζητώντας βοήθεια για κάτι απλό, όπως είναι μια συνταγογράφηση ή και πιο εξειδικευμένο, όπως είναι μια εξέταση κάθε είδους, ιατρική, διαγνωστική, μικροβιολογική», λέει ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

♦ Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ντάνι Βέργου στην «Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί» σήμερα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα