............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ   
 
Φωτογραφία από τον "Φιλελεύθερο".


Στη Κύπρο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός, τηρώντας τη προεκλογική του δέσμευση. Στόχος της επίσκεψης η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών, ο συντονισμός απέναντι στις πολιτικές λιτότητας αλλά και η ανάδειξη του στρατηγικού γεωπολιτικού ρόλου της Κύπρου στη περιοχή. 
O κ. Τσίπρας έφτασε την Δευτέρα στη Λευκωσία, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο. Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών. 
Εντός ολίγου αναμένονται δηλώσεις, ενώ στις 8 το βράδυ ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κυπριακή Βουλή. 
Ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό, και την ανάγκη "ο ελληνισμός να αποκτήσει φωνή και δύναμη έτσι όπως του αξίζει". "Η πρώτη επίσκεψή μου συμβολίζει πως η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση", σημείωσε.
Προηγουμένως, στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε η απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. 
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.
Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ,όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.
Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογο του Ματέο Ρέντσι και την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά σε Βρυξέλλες και Παρίσι για συναντήσεις με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον Φρανσουά Ολάντ.

- από το: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003786/Stin-Kupro-o-Aleksis-Tsipras#sthash.aE8gd5K5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...