Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για το σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ

     ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ    


«Σκοπεύει να βοηθήσει, παρά την “έκπληξη” μελών “ανεξάρτητων” αρχών, την ελληνική δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ;», ρωτάει την Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. | ICONPRESS / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Να βοηθήσει, επιτέλους, στη σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου, που κατηγορούνται για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, ζητάει από την Κομισιόν ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού μνημονεύει την πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η ένταξη «στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Μεγάρου Μουσικής, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκε η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία εθνικών λογαριασμών», σημειώνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής εφαρμογής των στατιστικών κανόνων από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat και συγκεκριμένα για τον τρόπο ένταξης επιχειρήσεων και φορέων στη Γενική Κυβέρνηση».
Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ υπενθυμίζει στην Κομισιόν ότι η «Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής, στην τελευταία έκθεσή της, εκφράζει την "έκπληξή" της για τη συνέχιση των ερευνών, κατηγορώντας, εμμέσως, την ελληνική δικαιοσύνη ότι πλήττει την ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ», τη ρωτά εάν «σκοπεύει να βοηθήσει, παρά την "έκπληξη" μελών "ανεξάρτητων" αρχών, την ελληνική δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πόσο «μπορούν να καταθέσουν στην ελληνική δικαιοσύνη στελέχη της Eurostat και της Κομισιόν εφόσον τους ζητηθεί», εάν «γνωρίζει εάν έχει αποσταλεί τέτοιο αίτημα από την ελληνική δικαιοσύνη», καθώς επίσης, εάν «έχει δικαίωμα ένας πολίτης της Ε.Ε. ή ένα κράτος μέλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διερευνηθούν πιθανές παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εθνικών λογαριασμών από πράξεις ή/και παραλείψεις στελεχών της Eurostat».
_______________

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρώτα ονομάστηκε κήπος των Μουσών μετά πλατεία Ανακτόρων και στο τέλος πλατεία Συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μας παίρνουν τηλέφωνο οι υπάλληλοι τηλεφωνητές και λένε ότι τηλεφωνούν από το δικηγορικό γραφείο της Βαρελά, της Ευτυχίδου, του Κοντογεωργίου και άλλων δικηγόρων υπαλλήλων των Σιούφηδων

Οι πρώτοι ξένοι περιηγητές στην Αθήνα στα μέσα του 19ου αιώνα